Nyhet - Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Januar 2009 - 12:30

    Fatmodnete epler fra Lier

    Da produksjonsmonopolet for brennevin i Norge ble fjernet sommeren 2005, var det flere som signaliserte at de skulle bygge destilleri. En av disse er en eplebonde fra Lier med sans for eplebrennevin med normannisk stil.
    09. januar 2009
  • 14 November 2008 - 14:00

    Presisjons-kunstnerinnen

    Audrey Saunders har oppnådd tilnærmet gurustatus blant bartendere. Så tar hun heller ikke lett på noe.
    14. november 2008
  • 07 November 2008 - 16:00

    Miks drinker som James Bond

    Finn frem smokingen og cocktailshakeren og invitér venner over på en ekte James Bond-fest. Drinkene finner du her.
    07. november 2008
  • 03 November 2008 - 09:55

    Tjæren er kjennetegnet

    Laphroaig er vanskelig å uttale og skrive rett, men like fullt en maltwhisky blant de ypperste - og med sin helt egne karakter.
    03. november 2008
  • 06 Juni 2008 - 12:00

    Filmdivaenes sexy drinker

    Frekke, sexye, syndige og lettlivede. Se de gode cocktailene fra Sex and the City.
    06. juni 2008
  • 29 Februar 2008 - 19:08

    Nattklubb ingen hindring

    Strut i Tromsø er noe så unikt som en nattklubb der råvarekvalitet og håndverk samt et spennende barkart står i fokus.
    29. februar 2008
  • 20 Februar 2008 - 13:44

    Sterk og syrlig suksess

    Alois Gölles lager de mest fantastiske eddiker og brennevin av frukten fra egen og andres hager.
    20. februar 2008
  • 19 Februar 2008 - 18:20

    Nærmest calvadoshimmelen

    Far og sønn Etienne og Jerôme Dupont har løftet familiebedriften opp i calvados' eliteklasse, men gir seg ikke med det.
    19. februar 2008
  • 11 Januar 2008 - 17:06

    Not just for the rich and famous

    Luksuriøse Library Bar i London er helt unik storbyens enorme barmangfold til tross.
    11. januar 2008
  • 11 Desember 2007 - 15:56

    Gull fra Wales

    For mange er whisky ensbetydende med Skottland. Nå har en ny region i Storbritannia meldt seg på i konkurransen om ganene, og waliserne frister med det pure gull; Aur Cymru.
    11. desember 2007
  • 28 November 2007 - 13:20

    Akevitt til nye høyder

    Norsk akevitt har fått sitt eget Riedel-glass. Aldri har den smakt bedre og aldri har den tatt seg bedre ut, for det nye glasset har svært så elegante proporsjoner.
    28. november 2007
  • 23 November 2007 - 16:43

    Fløyel fra Gascogne

    Det eldste av armagnachusene, Castarède, er fremdeles på private hender og gjør sitt for å holde tradisjonene i hevd - også når det gjelder gamle klenodier på flaske.
    23. november 2007
  • 10 Oktober 2007 - 13:00

    Urbanismen har inntatt Arendal

    Innerst i det hviteste av den hvite bebyggelsen i Norges mest berømte trehusområde er det bygget en bar for moderne smaker og ditto drinker og hvor kvinnene har høyeste prioritet.
    10. oktober 2007
  • 13 September 2007 - 10:51

    Anonym storhet

    Romen med den anonyme signaturen J. M. på etiketten er en av de mest komplekse og eksklusive som finnes.
    13. september 2007
  • 15 Mars 2007 - 12:39

    Velsmakende agurknytt

    Hendrick's har klart å skape et image som verdens beste i et av de meste tradisjonsbundne spritsegmentene - nemlig gin. Takket være agurk og roser.
    15. mars 2007
  • 12 Mars 2007 - 16:11

    Ekstra ren

    Tanqueray gir med sitt høye innhold av einebæruttrekk og sine ekstra alkoholprosenter et av de mest klassiske ginuttrykkene. For mange en selvfølge til gin & tonic.
    12. mars 2007
  • 09 Februar 2007 - 12:44

    Gøteborgs store hemmelighet

    En anonym pizzarestaurant i en av Gøteborgs bakgater ble til alles overraskelse kåret til Sveriges beste cocktailbar.
    09. februar 2007
  • 13 November 2006 - 12:16

    Skarp og god

    En jul blir aldri lik den andre så lenge juleølet og juleakevitten forandrer seg hvert år. Noe av sjarmen er forventningene. Og hvilken av årets juleakevitter som blir favoritt.
    13. november 2006
  • 10 November 2006 - 17:43

    Årets store akevittsmaking med Halvor Heuch

    Møt skaperen av noen av Norges flotteste brenneviner, Halvor Heuch, og smak syv fantastiske akevitter i perfekt harmoni med maten som serveres.
    10. november 2006
  • 07 November 2006 - 13:30

    Mannen med bibelen

    Whiskyguru Jim Murray prøvesmaker hvert år mer enn 3000 forskjellige whiskyer for så å utgi smaksnotatene i bokform, The Whisky Bible. Møt mannen med bibelen, og du får garantert se lyset.
    07. november 2006
  • 01 November 2006 - 19:33

    Årets happening for whiskyelskere

    Tiden mange av oss har ventet på er her endelig igjen - kommende helg er det duket for den tredje Oslo whiskyfestival.
    01. november 2006
  • 29 August 2006 - 12:25

    Friske bobler i drinken

    Til drinker som Kir Royale eller Bellini er en prosecco til drøyt hundrelappen det beste valget. Eller hva med en skummende sitronsorbet i glasset?
    29. august 2006
  • 28 August 2006 - 13:17

    Røykerne drikker mer

    Jo mer du røyker, jo mer alkohol må du drikke for å kjenne rusen, er resultatet av en ny forskningsrapport.
    28. august 2006
  • 24 August 2006 - 17:05

    En konge verd

    Sundnæs Kroningsaquavit, en utgivelse i flaskeform til minne om kroningen av Kong Haakon og Dronning Maud i Nidarosdomen i 1906, er dobbelt kongelig.
    24. august 2006
  • 08 August 2006 - 15:33

    For enhver smak

    Mens mange av Islay-whiskyene knapt er for nybegynnere, har Bowmore sin helt egen komplekse karakter som både entusiaster og «noviser» vet å verdsette.
    08. august 2006