Dagens rett

Sommerpai med grønnsaker

En deilig sommerpai skal sikkert smake godt, selv om sommervarmen kanskje får oss til å drømme om mer kalde og nedkjølende saker. Et godt tips kan være å ta maten med på tur. Da kan du virkelig slappe av og nyte livet, gjerne også med et glass hvitvin til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 9. august.

Sommerpai med grønnsaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Paibunn:
3½ dl hvetemel
1½ dl (½ beger) TINE Kesam
½ ts salt
2-3 ss vann

Fyll:
500 gr spinat, fersk, evt. 200g frossen
2 paprika, gjerne rød og gul
3 egg
1½ dl TINE Kesam
1 dl TineMelk
1½ ts salt
½ ts hvit pepper
2 dl TINE gratineringsost (eller annen revet ost)

Fremgangsmåte

Bland alt til deigen i en food processor og la deigen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca. 30 minutter.

Bruk en paiform med diameter 24-26 cm. Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstekes ved 200 °C i ca. 10 minutter

Pensle paibunnen med eggehvite når den kommer ut av ovnen og fremdeles er varm. Dette "tetter" igjen deigen litt og gjør at fyllet ikke trekker så mye ned i bunnen slik at paien blir litt sprøere.

Skjær paprikaen i terninger, tin evt frossen spinat og press ut all væsken. Fres spinat (frisk spinat has rett i pannen til den faller sammen) og paprika myke i smør.

Visp sammen egg, Tinemelk, TINE Kesam og krydder. Ha den freste spinaten og paprikaen i det forstekte paiskallet. Hell blandingen over.

Paien stekes i nedre del av ovnen ved 200 °C, i ca. 30 minutter

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen