Dagens rett

Steinbitpapillote med estragonsmør

Alle elsker pakker, og i dag er det en skikkelig velsmakende pakke vi serverer.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Steinbitpapillote med varmt estragonsmør og fennikelkompott

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

720 g steinbitfilet uten bein, delt i 4 porsjoner
Salt og pepper

Fennikelkompott:
4 fennikler
1 ss hakket estragon
Saften av ½ sitron
1 ss usaltet smør
2 dl vann

Sausen:
1 sjalottløk, finhakket
1 dl hvitvin
¼ dl hvitvinseddik
1 dl kremfløte
200 g usaltet smør
3 ss grovhakket estragon
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Fennikelkompott:
Snitt fennikel i løvtynne skiver og forvell i lettsaltet vann til de er møre i ca. 3-4 minutter.

La fennikelen få renne av seg i en sil. Smelt 1 ss smør i en vid kjele og fres fennikelen lett, tilsett 2 dl vann og kok inn. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og 1 ss hakket estragon.

Sausen:
Finhakk sjalottløken og kok opp med vin, eddik og fløte og reduser til 1/3.

Pisk inn usaltet smør - dette må ikke koke da det vil skille seg.

Smak til med salt, pepper og eventuelt sitron.

På et ca 40 cm langt ark matpapir legges ¼ av fennikelkompotten, ha salt og pepper på fisken, legg fisken opp på grønnsakene sammen med 1 ts smør og 5-6 estragon blad.

Legg matpapiret over og brett til en tett pose. Bak fiskeposene på 180 grader forvarmet ovn i ca. 15. minutter.

Klipp opp posen og hell over sausen. Server med godt brød.

Prøv noen av disse lekre oppskriftene med steinbit

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen