Dagens rett

Steinbitpapilote med varmt estragonsmør og fennikelkompott

Du må bevilge deg selv noe ekstra godt fra havet nå i starten av påsken. Steinbit er på ingen måte noen pen fisk, men smaker desto bedre. Heldigvis.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Steinbitpapilote med varmt estragonsmør og fennikelkompott

Antall porsjoner

4

Ingredienser

720 g steinbitfilet uten bein
Salt og pepper
Fennikelkompott
4 fennikel i tynne skiver
1 ss hakket estragon
½ sitron, saften
1 ss usaltet smør
2 dl vann
4 ark bakepapir

Saus:
1 finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
¼ dl hvitvinseddik
1 dl kremfløte
100 g usaltet smør
3 ss grov hakket estragon
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader. Forvell fennikelen i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. La fennikelen få renne av seg i en sil.

Smelt smøret i en kjele og surr fennikelen lett, tilsett 2 dl vann og kok inn. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og estragon. Fordel fennikelkompotten på 4 ark bakepapir.

Skjær steinbitfileten i 4 porsjonsstykker og dryss salt og pepper på den. Legg fisken opp på grønnsakene sammen med 1 ts smør og 5-6 estragon blad. Brett bakepapiret til en tett, men luftfylt pose. Bak fiskepakkene i stekeovn ved 180° C i ca. 15. minutter.

Kok sjalottløken opp med vin, eddik og fløte og reduser til 1/3. Ta kjelen vekk fra varmen og pisk inn usaltet smør. Nå må ikke sausen koke for da vil den skille seg.

Smak til med salt, pepper og eventuelt sitron. Server steinbitpakken med sausen og brød som tilbehør.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen