Dagens rett

Tyrkisk kebab

Trå til med en skikkelig deilig middag med herlige smaker du sikkert kjenner igjen fra ferieturene til Middelhavslandene.

Grilling er ikke bare forbeholdt helgen, for disse grillspydene er rask hverdagsmat, og føler du ikke for å fyre opp grillen kan du jo alltids steke dem i stekepannen.
 
La deg friste av alle de gode oppskriftene og artiklene om grilling som du finner her hos oss i Apériitf.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Tyrkisk kebab

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

800 g kjøttdeig, lammedeig eller familiedeig
1 løk
2 fedd finhakket hvitløk
4 ss finhakket bladpersille eller koriander
1 ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
½ ts kajennepepper
1 ts salt
½ ts pepper
8 grillspyd av metall eller tre

Fremgangsmåte

Bløtlegg grillspyd av tre i minst ½ time.

Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. ½ time.

Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.

Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.

Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og en god tomatsalat.

Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig eller familiedeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.
 
 
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre er det lurt å bruke to stykker til hvert spyd da kebabene er lettere å snu på grillen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen