Julens beste gløgg

Julens beste gløgg

Det blir ikke jul uten en rykende varm gløgg. Her får du oppskriften på høytidens beste variant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vanligste er å lage gløgg av rødvin, men har du ikke forsøkt den hvite varianten har du virkelig gått glipp av noe.
 
original Den hvite gløggen er lettere og mer forfriskende, men det du bør huske på er å benytte deg av en vin som har en del syre og som ikke er for søt. Prøv gjerne en knusktørr riesling fra Alsace.
 
Det er heller ingenting i veien for å lage denne gløggen alkoholfri for de yngste eller for sjåførene. Da erstatter du bare vin og cognac med en usøtet eplejuice av god kvalitet.
 
Tradisjonen med å servere glohet vin med krydder har vi tatt med oss fra tyskernes glühwein, og den franske vin chaud, som var populær allerede på 1500-tallet her hjemme.
 
Lurer du på hva du skal kjøpe til høytiden? Apéritif har testet det aller meste av det du kan tenke deg å ha i glasset i julen. Se alle testene her.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
Les flere ukens drinker.
 
Vi i Apéritif ønsker deg og dine en riktig God Jul!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Hvit gløgg

Antall porsjoner:

6

Ingredienser:

1 l hvitvin med god syre, gjerne riesling
1 dl sukker eller honning
½ dl cognac eller brandy
½ kanelstang
5 nellikspiker
2 knuste kardemommekjerner

6 friske kumquat delt i båter, alt. 1 ss tørket appelsinskall
Evt. 3 ss tørkete tranebær
Mandler
Rosiner

Type: Bowle
Basis: Cognac-basert

Fremgangsmåte:

Varm opp 1 dl av vinen og rør ut sukkeret.
 
Tilsett resten av vinen samt krydderene og la trekke i 10-15 minutter ved 80 grader.
 
Sil og tilsett cognac, mandler og rosiner samt evt. kumquat og tranebær. Server i kaffekrus eller gløgglass.
 
NB! Ikke la gløggen varmes for mye opp da alkoholen ellers fordamper.
 
Tips: Du kan gjerne lage denne gløggen alkoholfri - bruk da en god eplejuice, helst ufiltrert.
 
Råvarer:
Se vår test av cognac her

Gi din karakter til oppskriften

Antall stjerner viser gjennomsnittvurderingen av oppskriften.

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender. Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her.

Ukens drink som e-post er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink: