Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Januar 2000 - 01:00

    Godt fra bestillingsutvalget

    Her finner du en del velsmakende og prisgunstige produkter som er nye i det som kalles Vinmonopolets bestillingsutvalg. Denne listen inneholder hele 2850 produkter, alle bestillingsvarer, med leveringstid på 3-5 dager. Listen fås i alle polutsalg.
    16. januar 2000
  • 13 Januar 2000 - 18:12

    Forførende rødt og hvitt

    Mange gode rødviner, noen forsinkede champagneperler og mye godt hvitt er fasiten etter at våre smakere har vurdert januarnyhetene fra polet.
    13. januar 2000
  • 13 Januar 2000 - 01:10

    Frodig argentinsk

    Årets første ukens vin er frodig, fyldig og perfekt til en velkrydret gryterett. Eller saftig grillet biff slik de gjør det i landet vinen kommer fra. Men du må nok ta til takke med norskavlet oksekjøtt.
    13. januar 2000
  • 08 Januar 2000 - 15:24

    Lekker Blå Java

    Apéritifs smakspanel bryner her smaksløkene på vår kjæreste drikk, nemlig kaffe, og kun de rene typene som leveres som hele bønner. Hva som smaker best av de malte kaffetypene får du vite litt senere
    08. januar 2000
  • 14 Desember 1999 - 02:38

    Montpeyroux

    Med Sylvain Fadat hos Domaine d'Auphilac i spissen arbeider vinprodusentene i Languedoc-landsbyen Montpeyroux for å bli en selvstendig appellasjon.
    14. desember 1999
  • 11 Desember 1999 - 21:55

    Nyttårsfesten på gourmetvis

    Selv om gourmetmat ofte innebærer eksklusive og kostbare råvarer, må du ikke nødvendigvis servere dyre viner. Kjøkkensjef Svein-Erik Renaa og restaurantsjef Yngvar Nielsen ved Brasserie Hansken i Oslo har satt sammen en meny for den virkelig store anledni
    11. desember 1999
  • 11 Desember 1999 - 21:05

    Folkelig luksus

    Du kan godt markere årtusenskiftet uten at kaviaren og champagnen flommer. Her har du en femretters meny som både er folkelig og luksuriøs. Med tilhørende drikke i forskjellige prisklasser, både med og uten alkohol.
    11. desember 1999
  • 09 Desember 1999 - 20:27

    En duft av urter

    Midt i alle de påtrengende juleduftene og –smakene kan det være deilig å slappe av med en viltgryte eller et godt stykke av reinsdyr eller hjort med en god saus til. Ukens vin som får deg til å drømme om sørfranske landskaper trives svært godt i slikt sel
    09. desember 1999
  • 03 Desember 1999 - 19:22

    Venter på opprykk

    Med Sylvain Fadat hos Domaine d'Auphilac i spissen arbeider vinprodusentene i Languedoc-landsbyen Montpeyroux for å bli en selvstendig appellasjon.
    03. desember 1999
  • 03 Desember 1999 - 13:55

    Montpeyroux

    Med Sylvain Fadat hos Domaine d'Auphilac i spissen arbeider vinprodusentene i Languedoc-landsbyen Montpeyroux for å bli en selvstendig appellasjon.
    03. desember 1999
  • 01 Desember 1999 - 12:39

    Bagaburgunder

    Vinbonde og vinmaker Luis Pato utgjør intelligentsiaen i den nordportugisiske vinregionen Bairrada. Utstyrt med gode analytiske evner makter han å skape en rekke viner i verdensklasse av den lite påaktede druen baga.
    01. desember 1999
  • 06 September 1999 - 21:41

    Skalldyrvinen

    Nordmenn spiser helst skalldyr om sommeren til tross for at de smaker best om høsten. Apéritif har derfor funnet fram til en hvitvin som har alle egenskapene til en skalldyrvin uten at den koster 150 kroner eller mer som er prisen hvis du skal ha en klass
    06. september 1999
  • 15 Juli 1999 - 19:47

    Baronens provokasjon

    Franske vintradisjoner har det felles med humor at de er ikke til å spøke med. Det opplevde baron Patrick de Ladoucette da han lanserte Albert Pic 1er, en blanding av de 10 beste premier cru vinmarkene i Chablis.
    15. juli 1999
  • 31 Desember 1998 - 21:17

    Hvitt gull

    Risen som benyttes til risotto i Nord-Italia er ikke akkurat verd sin vekt i gull, men er høyt skattet og får følge av de mest eksklusive ingredienser som for eksempel trøfler.
    31. desember 1998
  • 27 November 1998 - 03:23

    Apéritifs nyttårsmeny

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner du her. Godt nytt
    27. november 1998
  • 12 November 1998 - 16:39

    Otard eller Ottar?

    Otard er like norsk som noen annen skal vi tro cognacprodusenten med samme navn. Hvor om allting er, Ottar har sans for gastronomisk nytelse og tilbyr topp oppskrifter kreert av våre beste kokker som Beate Hals og den store konditormester Pascal Dupuy og
    12. november 1998
  • 22 Oktober 1998 - 14:52

    Kvinnehuset

    I spissen for Umbrias desidert største vinprodusent Cantine Lungarotti og dens store vin Rubesco Riserva Monticchio står to halvsøstre: Teresa og Chiara.
    22. oktober 1998
  • 08 Oktober 1998 - 16:39

    Kremen av lutefisk

    Hovedattraksjonen ved City Bistro i Stavanger lages i kjelleren til innehaver Gunnar J. Trettenes' barndomshjem på Voss: Lutanakke. Bli med Apéritif på besøk. Du får også en tradisjonell oppskrift for den berømte fisken og faktisk også forslag om å drikke
    08. oktober 1998
  • 01 Oktober 1998 - 17:26

    Norsk keiser

    Bonaparte er definitivt ikke keiserens nye klær. Folkecognacen Tre Stjerners har endelig fått den identiteten den fortjener. Dessuten er den et helnorsk produkt.
    01. oktober 1998
  • 23 Juli 1998 - 20:40

    Deilige barbera

    Har du først fått smaken på god barberavin fra Piemonte, faller ofte valget på dette vinfølget hvis du er så heldig å komme over et vinkart med slikt innhold, da! Barbera har fine syrer, som skapt for å nytes til mat, ved siden av god kirsebærfruktighet.
    23. juli 1998
  • 15 Juli 1998 - 19:40

    Lidenskapelig godt

    Smaken av pasjonsfrukt er en av de mest pirrende tropiske aromaene. Passoã er ren nytelse enten du bruker den som mikser eller i desserten.
    15. juli 1998
  • 20 Februar 1998 - 13:59

    Med whisky i ryggen

    Markedsleder Janneau har fått tidligere toppsjef for Macallan i direktørstolen. Willie Phillips har mange gode kort i ermet som kan komme såvel Janneau som regionen til nytte.
    20. februar 1998
  • 20 Desember 1997 - 01:27

    Cognac komposisjon

    Verdens største cognachus bruker musikk både i sine promotiontiltak og i markedsføringen av sine ulike cognacer og ser på seg selv som cognackomponist.
    20. desember 1997
  • 13 November 1997 - 16:09

    Hardfør arktisk vinbonde

    I Lakselv fører Øyvind Finne med bærvinproduksjon i nedlagte meierilokaler sin kamp mot myndighetenes alkoholpolitikk. Den skaper en livsfarlig spritkultur som den tidligere sosionomen har sett skadene av med egne øyne.
    13. november 1997
  • 07 November 1997 - 21:44

    Området Champagne og dets druer

    Lær om området og om druene som benyttes i verdens mest noble drikk; Champagne.
    07. november 1997