Frodig argentinsk

Årets første ukens vin er frodig, fyldig og perfekt til en velkrydret gryterett. Eller saftig grillet biff slik de gjør det i landet vinen kommer fra. Men du må nok ta til takke med norskavlet oksekjøtt.
Aase E. Jacobsen
13 Januar 2000 - 01:10

Argentina er verdens femte største vinland. Mesteparten drikkes lokalt. Eksporten er i vekst, og det er særlig godbitene de sender ut av landet. Blant annet til Norge hvor salget er i positiv utvikling.

Utvalget av gode viner derfra er stadig økende. Caballero de la Cepa Malbec fra Finca Flichman en av Argentinas største eksportører, har imidlertid vært i salg en stund. Nå er den kommet i ny og vellykket årgang, 1998. Mye mørk god frukt, litt jordlig i stilen, saftig og smaksrik med bløte og fyldige tanniner samt god syre. Den har alle de karakteristiske trekkene til druen malbec, nærmere bestemt bitterfruktige aromaer, i rikt monn.

Malbec er hovedingrediensen i vinene fra den franske regionen Cahors. De er imidlertid av en annet kaliber. Kraftigere, røffere tanniner som trenger noen år på å rundes av. Malbec fra den andre siden av kloden er mykere og tidlig klare til å nytes. Derfor gjør du lurt i å drikke Caballero de la Cepa Malbec nå, mens du venter på at polets Cahors-viner (ref. januarnyhetene som slippes 14. januar på Apéritifs sider) skal bli myke.

Caballero de la Cepa Malbec er ikke blant de billigste argentinerne. Men den er absolutt verdt prisen på kroner 119,70 (basis, varenr. 13639). En meget god matvin er den også. Den passer svært godt til kjøttretter av det krydrete slaget, eller til saftig biff, gjerne grillet med kraftig saus.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer vi pitabrød med en smak du garantert vil ha mer av
Dagens rett

I dag serverer vi pitabrød med en smak du garantert vil ha mer av

I dag fyller vi pitabrødet med godt krydret kjøtt på kreolsk vis. Krydderblandingen lager du selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her