Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 23 Juli 1998 - 20:47

    Ny vår for Kressmann

    Kressmann Monopole, det eldste varemerket fra Bordeaux, feirer 100-års jubileum. Vinen har vært en gjenganger i norske vinkart gjennom en mannsalder.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 20:45

    Tysk revolusjon

    Rheingau-produsenten Schloss Reinhartshausen er førstemann til å bryte tvert med tyske vinlovstradisjoner. Heretter selger slottet kun to viner. Bort med by og vinmarksnavn samt prädikater.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 20:43

    Mondavi Zinfandel

    Et av vinverdens meste berømte navn, Robert Mondavi, er nå på plass med en rekke viner. Best value for å bruke et representativt språk for den californiske produsenten, er Woodbridge Zinfandel 1995 (kr 107, BU 30817).
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 20:40

    Deilige barbera

    Har du først fått smaken på god barberavin fra Piemonte, faller ofte valget på dette vinfølget hvis du er så heldig å komme over et vinkart med slikt innhold, da! Barbera har fine syrer, som skapt for å nytes til mat, ved siden av god kirsebærfruktighet.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 20:36

    Santa Rita

    Den enorme veksten i forbruk av chilensk vin hilses ikke like varmt av alle produsenter. Det er flere rimelige viner som står for veksten og dermed utvider vekten av de lavere prissegmenter i Vinmonopolets system for listing og delisting. Dermed presses d
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 14:16

    Mørkt og fyldig

    Mørkt øl fortjener en ny sjanse etter at myndighetene på det nærmeste har utradert norskprodusert sådant. Kanskje det mørke importølet kan bidra til en ny æra? Les om bayer og bokk, garantert ditt neste valg hvis du vil oppleve skikkelig smak.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 03:42

    Hvor ofte drikker DU vin?

    Apéritifs ukentlige barometer stiller de vesentligste spørsmålene for mat- og drikkeentusiaster. Nye temaer vil dukke opp ukentlig slik at du kan vare med å si din mening om dette og hint. Denne uken spør vi leserne hvor ofte de drikker vin. Du kan være m
    23. juli 1998
  • 15 Juli 1998 - 21:58

    An der Weinstrasse

    Hvorfor er det slik at så få norske restauranter serverer tyske rieslinger, og hvorfor er det slik at vi nordmenn kun kjøper de enkleste (les billigste) av dem? Manglende image er sannsynligvis svaret på det første spørsmålet, og manglende kunnskap på det
    15. juli 1998
  • 15 Juli 1998 - 21:50

    Rieslings kongerike

    Riesling er den ubestridte ener blant Tysklands druer. Og i Rheingau er den på sitt mest elegante.
    15. juli 1998
  • 15 Juli 1998 - 19:40

    Lidenskapelig godt

    Smaken av pasjonsfrukt er en av de mest pirrende tropiske aromaene. Passoã er ren nytelse enten du bruker den som mikser eller i desserten.
    15. juli 1998
  • 02 Juli 1998 - 13:32

    Verdens beste riesling?

    Hvitvin er det østerrikerne kan best. På det markedet kjemper de med Frankrike (Alsace) og Tyskland om å lage verdens beste rieslinger. Her får du dessuten tips om de beste godbitene og om vinferie i Østerrike.
    02. juli 1998
  • 02 Juli 1998 - 13:28

    Den svenske folkvodkaen

    Explorer Vodka har gjennom 40 år vært svenskenes foretrukne vodka, laget som den er av 100 prosent svensk hvete, eller jordbruksalkohol som det står på den opprinnelige etiketten.
    02. juli 1998
  • 24 Juni 1998 - 15:44

    Rioja DOC

    Rioja har lange tradisjoner som vinproduserende region. Helt siden romertiden. Vin nevnes i de fleste historiske dokumenter og lover. For eksempel var trafikk med hest og vogn forbudt i en rekke byer siden vekten av lasten kunne få nettverket av underjord
    24. juni 1998
  • 24 Juni 1998 - 15:40

    Forargelsens tårn

    Muga-familien lager vin i Riojas toppklasse. Det 40 meter høye tårnet utenfor bodegaen, kan bety at stjernene er målet.
    24. juni 1998
  • 12 Mai 1998 - 02:28

    Test av sommerøl og lyst øl 1998

    Apéritifs store test av lyst øl omfatter hele 49 forskjellige sorter. Det er de klassiske, og de norske, øltypene som gjør det aller best.
    12. Mai 1998
  • 28 April 1998 - 19:00

    Slik serverer du vin

    Det syndes ofte mot lærebokens regler for servering av vin. Her er et lite repetisjonskurs, riktignok beregnet for servitører, men er du opptatt av å nyte vin på en måte som gir deg en maksimal opplevelse, så les og lær.
    28. april 1998
  • 25 April 1998 - 21:00

    New world Rioja

    I tradisjonelle Rioja har en gruppe investorer skapt to suksessrike, moderne konsepter som i løpet av de siste tre tiår har satt regionen på det internasjonale smakskartet.
    25. april 1998
  • 13 April 1998 - 02:28

    Trygt og godt

    Rioja er fortsatt en trygt mål rent vinmessig. Apéritifs test av i alt 89 viner hvorav 56 får tre stjerner eller mer, byr også på en rekke gode kjøp. Få med deg hele testen, oversikt over de meget gode kjøpene og de beste årgangene.
    13. april 1998
  • 01 April 1998 - 13:43

    Kjempekjøp til lavpris

    To superbillige hvite med topp kvalitet og et funn av en like billig rød med tilsvarende egenskaper, er hva Apéritifs to smakere, Christer Berens og Remi Madsen presenterer etter å ha testet de 83 nye vinene som er i salg fra lørdag 2. mai. Hele 28 hvite
    01. april 1998
  • 28 Mars 1998 - 01:27

    Flytende gull fra eplehagen

    For mer enn fire hundre år siden, nærmere bestemt i april 1553, ble eau-de-vie laget av epler første gang beskrevet i litteraturen, nærmere bestemt i dagboken til Sire Gilles de Gouberville. I dag produseres ekte calvados i pakt med gamle tradisjoner, og
    28. mars 1998
  • 28 Mars 1998 - 01:23

    Svart glede

    Dersom du ikke har prøvd deg fram i kaffeverden har du gått glipp av noe. Oppsøk nærmeste kaffebar. Start gjerne med en sentralamerikansk Colombia, Costa Rica eller Mexico, så blir ikke overgangen så brå. Beveg deg videre til en elegant lett syrlig Java o
    28. mars 1998
  • 03 Mars 1998 - 02:20

    Med hjerte eller forstand?

    Må du være spesialist for å forstå, ha glede av og kunne velge vin fra Burgund? Hvordan skal dine gjester kunne vite hva de bestiller hvis ikke du er utstyrt med de riktige genene for å forstå denne komplekse regionen? Per Mæleng viser deg hvor vanskelig
    03. mars 1998
  • 03 Mars 1998 - 01:54

    Dyre kvalitetsdråper

    Kun fire meget gode og 11 gode kjøp er fasit etter at Apéritifs panel har testet 69 røde burgundere. Vinene fra området forsvarer derfor ryktet som høyt priset.
    03. mars 1998
  • 03 Mars 1998 - 01:44

    Stor test av røde burgundere

    Kun fire meget gode og 11 gode kjøp er fasit etter at Apéritifs panel har testet 69 røde burgundere. Vinene fra området forsvarer derfor ryktet som høyt priset.
    03. mars 1998
  • 27 Februar 1998 - 13:06

    Enkle leveregler for en øltapper

    Øl er ferskvare og skumdotten avgjørende for smaken. Lys er en av ølets verste fiender, men fett er enda verre. Har du en gang hatt melk i et ølglass, skal du kassere det. Øystein Øystå forteller deg hvordan du skal oppbevare og servere den gyldne drikk.
    27. februar 1998