Smak Alsace på sitt beste

Tirsdag den 4. juni er det duket for en hvitvinsmaking av de sjeldne. Du får servert hele 11 viner, der de tre siste representerer noe av det aller beste du kan smake fra dette franske vindistriktet. Ikke la denne unike sjansen til å smake viner for til s
Redaksjonen
20 Mai 2002 - 13:52

Serge Dubs, World's Best Sommelier 1989, skriver følgende om den siste vinen du skal få smake:
"A very deep colour, intense, bright, with beautiful green tinges. An exceptionally concentrated and aromatic bouquet, complex and over-ripe. Aromas of honey, quince jelly, with a spicy note. Liqueur-like, with race and distinction, plenty of body yet not heavy. A very long-living wine that will develop almost without limit. An exceptional wine, to sip on its own or with foie gras or desserts that are not too sweet."

Men dette er selvsagt ikke alt. Lenger ned på siden ser du de andre vinene du får servert denne kvelden.

Tyskland og Frankrike
Som elv har Rhinen gjennom tidene samvittighetsfullt vært med på å gi oss vin fra Rhindalen i Tyskland. Mindre kjent er det kanskje at denne elven også renner gjennom Frankrike. Og det er i Alsace den sørger for liv til et vindyrkingsområde som er omlag 15 km bredt og 100 km langt. Her finner vi terrasse etter terrasse med vinstokker og med et klima som faktisk gir bedre viner enn i Rhindalen.

Hver by i Alsace innehar vinmarker med fem til seks forskjellige jordsmonn. Dette er, sammen med utstrakt produksjon av éndrueviner, med på å gi viner med definert mineralsk karaktér og flott struktur.

I Alsace skilles druesortene inn i to grupper; de edle og de uedle. De vanligste sortene; riesling, gewurztraminer, pinot gris (tokay d'Alsace) og muscat er alle blant de seks edle.

Tyskerne, som i perioder gjennom historien har hatt herredømme over området Alsace, var ikke delaktig i lage kvalitetsvin fra vinmarkene i området. Først i 1945, når Alsace igjen kom på franske hender ble vinmarkene utviklet mot den kvalitet vi ser i dag. Hugel var da også én av de viktigste pionerene når området skulle gjenoppbygges.

Det er Etienne Hugel som kommer til Norge for å servere deg denne rekken av klassiske Alsace-viner.

Les mer om Alsace her

(Klikk på "Tasting notes" for smaksnotater på vinene du skal smake.)

Avholdt arrangement

Følgende 11 viner skal du få smake denne kvelden:
w Riesling Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 140,00)
w Riesling Jubilée Hugel 1998 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 210,00)
w Gewurztraminer Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 145,00)
w Riesling Hugel Vendange Tardive 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 400,00) (WS:90p) (Parker:92p)
w Tokay Pinot Gris Hugel Vendange Tardive 1996 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 450,00)
w Gewurztraminer Hugel Sélection de Grains Nobles 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 795,00) (WS:93p)

Avholdt arrangement

Tid: 4. juni kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Shippingklubben, Haakon VII's gt. 1, 0112 Oslo.
(Toppetasjen i Thiis-gården)

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 28.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 040602. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Ukens kake

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord

Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Dagens rett

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat

Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her