Spar 275 kroner på edle bobler

Denne måneden kan du skaffe deg en luksuschampagne av de sjeldne til to tredeler av polprisen.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2007 - 02:01

Grand Siècle koster 900 kroner på polet (Laurent-Perrier Grand Siècle, brut (55410)). Men "bare" 625 i taxfreebutikken. Du sparer med andre ord 30 prosent. Selv om dette ikke er dagligvare, er det en ypperlig mulighet til å skaffe seg en av champagneverdenens lekreste utgaver til en fornuftig pris.

Og ikke minst en fantastisk gaveide til en jubilant eller et brudepar. Og mye bedre enn all verdens nips og annet unyttig som bare blir satt inn i et skap likevel.

Raffinert
Det blir garantert ikke denne champagnen, for den kommer til å etterlate seg varige spor i mottakerens minne. Den er nemlig uhyre raffinert. Og fortjener det beste som kjøkkenet kan oppvise - som hummer, stekt eller grillet med god saus, eller bare noe så enkelt som gåselever fra glass - og en kurv med toast.

Det som gjør denne champagnen så spesiell er at den er laget av druer fra 12 av de til sammen 17 beste (grand cru) vinmarkene fra Champagnes underområder, Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Den er alltid en blanding av tre ulike årganger som allerede før de blandes har mange års modning bak seg.

Beste kvalitet
Denne eksklusive blandingen tappes i den karakteristiske rundmagete flasken og korkes med naturkork sammen med litt gjær som skal sørge for at champagnens bobler dannes.
Siden vinen modnes på bunnfallet i fem-seks år, like lenge som de beste årgangschampagnene, må nødvendigvis årgangene i miksen være av beste kvalitet.

Grand Siècle er en av de flotteste gavene du kan gi. Og i motsetning til andre champagner uten årgangsbetegnelse, kan denne lagres i mange år til, minst fem-seks, hvis den heldige mottaker har tålmodighet til å vente.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Dagens rett

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing

Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Dagens rett

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing

Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her