Smak unike viner sammen med vinmakeren
Foto: (Istock - mactrunk)
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
18 April 2024 - 10:03

Andrea Felici er en liten og familiedrevet vingård i Apiro. Apiro ligger på en høyde ved foten av Mount San Vicino og hvor det bor kun 1500 innbyggere. Landskapet er fantastisk, en grønn dal med skråstilte bakker, dekket med vakre skoger og vinranker. Andrea Felici produserte sin første årgang i 2002, men da sønnen Leopardo ville begynne å jobbe med far, ble han i istedenfor sendt ut i verden for å lære seg håndverket, og utvide horisonten.

Vel hjemme igjen, noterte han seg alt som var spesielt rundt vinmarkene; godt med regn, brisen fra Adriaterhavet, høyden over havet på over 500 meter og den kjølige natteluften. Dette sammen med Leopardos evner som en ung spennende vinmaker, gjør Felicis verdicchio-viner til noe helt unikt.

Hvis vi går noen tiår tilbake, var det få som ofret vindruen verdicchio en tanke når det var snakk om kvalitetsvin. Vinene var karakterløse og uinteressante. En total fornyelse var nødvendig. Men så skjedde det noe; for omtrent 10 år siden dukket det opp en Verdicchio fra Andrea Felici på nivå med vin laget på riesling, chenin eller chardonnay. Hvis du snurrer denne verdicchioen rundt i glasset får du alt på en gang. Særlig fremtredende er det salte stinget, den intense syren, smaken av bitre mandler, kjølig sitrus og fremfor alt, evnen til å lagres i mange år.

Felici familien Foto: Andrea Felici

Denne kvelden vil du få smake Felici Verdiccio dei Castello di Jesi Classico Superiore 2022 og Andrea Felici Cantico della Figuria 2016 og deres toppvin fra 2016 i magnum. I tillegg vil det bli servert 3 snacksretter som kjøkkensjefen på ASIA Aker Brygge har satt sammen for å komplementere vinene. Leopardo vil underveis fortelle om vinene som blir servert og tar gjerne en prat med dem som ønsker det. Dette blir en intim og personlig smaking som vil gi deg en helt annen opplevelse av vinene.

ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.

Bli med på denne unike muligheten til å smake deilige viner og et eksklusivt møte med vinmakeren selv. Dette kurset har kun et begrenset antall plasser, så meld deg på i dag! 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

 

 

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her