Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Foto: (Istock - mactrunk)

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
31 Mai 2024 - 09:03

Andrea Felici er en liten og familiedrevet vingård i Apiro. Apiro ligger på en høyde ved foten av Mount San Vicino og hvor det bor kun 1500 innbyggere. Landskapet er fantastisk, en grønn dal med skråstilte bakker, dekket med vakre skoger og vinranker. Andrea Felici produserte sin første årgang i 2002, men da sønnen Leopardo ville begynne å jobbe med far, ble han i istedenfor sendt ut i verden for å lære seg håndverket, og utvide horisonten.

Vel hjemme igjen, noterte han seg alt som var spesielt rundt vinmarkene; godt med regn, brisen fra Adriaterhavet, høyden over havet på over 500 meter og den kjølige natteluften. Dette sammen med Leopardos evner som en ung spennende vinmaker, gjør Felicis verdicchio-viner til noe helt unikt.

Hvis vi går noen tiår tilbake, var det få som ofret vindruen verdicchio en tanke når det var snakk om kvalitetsvin. Vinene var karakterløse og uinteressante. En total fornyelse var nødvendig. Men så skjedde det noe; for omtrent 10 år siden dukket det opp en Verdicchio fra Andrea Felici på nivå med vin laget på riesling, chenin eller chardonnay. Hvis du snurrer denne verdicchioen rundt i glasset får du alt på en gang. Særlig fremtredende er det salte stinget, den intense syren, smaken av bitre mandler, kjølig sitrus og fremfor alt, evnen til å lagres i mange år.

Felici familien Foto: Andrea Felici

Denne kvelden vil du få smake Felici Verdiccio dei Castello di Jesi Classico Superiore 2022 og Andrea Felici Cantico della Figuria 2016 og deres toppvin fra 2016 i magnum. I tillegg vil det bli servert 3 snacksretter som kjøkkensjefen på ASIA Aker Brygge har satt sammen for å komplementere vinene. Leopardo vil underveis fortelle om vinene som blir servert og tar gjerne en prat med dem som ønsker det. Dette blir en intim og personlig smaking som vil gi deg en helt annen opplevelse av vinene.

ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.

Bli med på denne unike muligheten til å smake deilige viner og et eksklusivt møte med vinmakeren selv. Dette kurset har kun et begrenset antall plasser, så meld deg på i dag! 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her