And med kantarellrisotto og gulrotpuré
Inkognito

And med kantarellrisotto og gulrotpuré

Andebryst tilberedt på den rette måten smaker fantastisk. Den retten med en deilig risotto og gulrotpuré blir et festmåltid.

Fremgangsmåte

Lår:
Gni lårene inn med salt og sukker og la dem ligge over natta.

Kok lårene i andefett (evt solsikkeolje) tilsatt chiliringer. La lårene trekke ved kokepunktet til de er møre, 1 - 2 timer avhengig av størrelse.

Ta ut av fettet og avkjøl. Brun og varm lårene i stekepanna før servering.

Andebryst:
Andebrystet rutes i skinnet med en skarp kniv. Brun brystet raskt i glovarm panne uten stekefett.

Stek det deretter i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer).

Saus:
Finhakk sjalottløken og fres den myk og blank i litt smør. Tilsett vermut og portvin og kok inn til det halve.

Hell i andekraft og kok sausen inn til 4 - 5 dl. La hakkede kantarellrester koke med mot slutten.

Sil sausen og rør inn smør og trøffelolje.

Gulrotpuré:
Skrell gulrøttene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp gulrøttene tørre. Kjør til puré med stavmikser, og spe inn 1 ss smør.

Smak til med salt, pepper og litt sukker.

Risotto:
Fres finhakket løk og hvitløk i litt smør og ha i rensede kantareller. Bland inn ris og hvitvin under kontinuerlig omrøring.

Spe med andekraft, kok til risottoen blir al dente (litt tyggemotstand). Det tar ca 15 minutter.

Risottoen skal være klebrig, men likevel fast. Strø revet parmesan over.

Servering:
Legg kantarellrisotto på tallerkenen og 2 - 3 pene skiver andebryst oppå. Andelåret settes ved siden av og pyntes med chiliskiver.
 

Gulrotpuréen kan serveres på tallerkenen eller i en egen serveringsform. Drypp saus rundt på tallerkenen.

Her finner du mange oppskrifter med and

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her