Stekt krydret okra
Foto: Tom Haga

Stekt krydret okra

Okra er en belgfrukt og kommer opprinnelig fra Etiopia. Den dyrkes nå også i de fleste tropiske og subtropiske strøk. Her har vi tilsatt Chaat Masala. Les mer her.

Fremgangsmåte

Disse sprøstekte okrabitene er så mye bedre i virkeligheten, enn de kanskje ser ut til på bildet. De gangene jeg har laget denne retten har det aldri vært noe igjen etterpå. Melet du bruker på okraen gjør dem nydelig sprø, og krydderet gir retten all den smaken den trenger.

Okraene tørkes rene med fuktig kjøkkenpapir. Skjær bort toppen og bunnen.
Skjær okraene på langs i fire deler. Del dem enda en gang, hvis de er store. Dryss over melet.
 

Varm oljen i en stor kasserolle til den begynner å "kruse" seg på overflaten. Ha oppi alle eller halvparten av okraene, avhengig av størrelsen på kasserollen. Stek i ca 8 minutter, rør sporadisk inntil okraen blir sprø og noen av dem får en rik gyldenbrun farge.

Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en plate kledd med kjøkkenpapir slik at papiret suger til seg overflødig olje. Ha dem deretter over i en bolle med Chaat Masala, salt, chili og tørket mangopulver. Vend alt godt sammen. Serveres varmt.

Krydderblandingen Chaat masala er selve hovedsmakstilsetningen i denne retten, men når det er sagt; hvis du ikke har dette krydderet og foretrekker en enklere rett, gi oppskriften en sjanse likevel siden dette er den beste måten å lage okra på. De må spises med en gang de er stekt, for de egner seg ikke til oppvarming.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Anjum Anand, BBC Lifestyle (2010)

Forsiden akkurat nå
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her