Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenAase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenMainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.
Les hele saken-
TEST
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.
-
TEST
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.
-
TEST
Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.
-
TEST
Det mest interessante av taxfreenyheter i april er i den høyere prisklasse
Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.
-
TEST
Disse boksvinene er best blant 210 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.
Les hele sakenNordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.
Les hele sakenDet er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.
Les hele sakenFrappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursBobler, sjømat og sommerstemning
Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.
Les hele sakenNyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.
Les hele sakenFor Henriot er vinen uten årgang den viktigste
Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.
Les hele sakenDenne proffe retten lager du på en halvtime
Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.
Les hele sakenNoen ganger trenger vi en lett start på uka
Når du har dårlig tid, eller bare ikke har lyst til å bruke lang tid over komfyren er omeletter perfekte å lage. Prøv bare denne.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
By på lekker kalveschnitzel i kveld
Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.
Les hele sakenSøndagsmiddag som får opp appetitten
Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.
Les hele sakenMøt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
For i det siste har han tatt steget videre.
Les hele sakenTo supre viner i basis fra denne superkvinnen
Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenHer finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.
Les hele sakenDenne festkaken lager du på et blunk
Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.
Les hele sakenHer finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenGjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.
Les hele sakenMed helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele sakenHar du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.
Les hele sakenFra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Les hele sakenCampanias hemmelige spekeskinke
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Les hele sakenDen ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.
Les hele sakenServer skreien med skikkelige påskearomaer
Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.
Les hele sakenLammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.
Les hele sakenPåskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Påskens beste lammeoppskrifter
Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
By på en skikkelig påskefrokost
Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Lag påskegodteriene selv
Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Disse boksvinene er best blant 210 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Lad opp med en påskedrink som setter spor
Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Bypåske? Ta en fascinerende reise tilbake til middelalderens kjøkken
Historisk Museum i Oslo har en liten, men veldig interessant utstilling om da byens matkultur ble påvirket utenfra.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Er dette påskens beste kake?
I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Det mest interessante av taxfreenyheter i april er i den høyere prisklasse
Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Tango er en klassisk drink som danser i munnen
Det oser av lidenskap i dansen som denne drinken henter sitt navn fra - Tango. Men drinken er altså ikke argentinsk selv om noen hevder det.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.
Les hele saken