Ukens kake
Fersk fiken smaker himmelsk i en kake som denne

Fersk fiken smaker himmelsk i en kake som denne

Prøv denne kombinasjonen av fersk fiken og eggekrem og bli overbevist.
Redaksjonen
15 Oktober 2015 - 14:00

Det er ikke lenger noen sesong for fersk fiken for de importeres fra både den sørlige og nordlige halvkule – og året rundt.

Men fersk fiken har veldig kort holdbarhet, det er nok derfor vi tradisjonelt har måttet nøye oss med den tørkete versjonen, så det gjelder å bruke den med en gang den er kjøpt inn.

Se alle våre oppskrifter med fiken

Selv om fersk fiken smaker veldig godt sammen med salte matvarer som ost og spekemat, egner den seg også veldig godt i en søt terte som denne.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev

 

Foto: Matprat.no

Fikenterte

Fikenterte

Fremgangsmåte

Tertebunn:
Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en food-prosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen. Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk den i plast og sett kaldt i minimum 20 minutter.

Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Terten stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene, ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater, melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.

Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpfri.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl.

Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med den avkjølte eggekremen.

 

Siste finish:
Del fiken i båter. Bre vaniljekrem utover i den stekte tertebunnen. Legg fikenbåter på toppen. Ha på honning rett før servering.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her