Øl
10 norske øl konkurrerer om tittelen Årets Øl 2016

10 norske øl konkurrerer om tittelen Årets Øl 2016

Spenningen øker. Hvilket av disse ølene som aller mest kvalifiserer til å vinne avgjøres på lørdag.
Redaksjonen
30 August 2016 - 20:27

Disse 10 ølene har kvalifisert seg i to juryrunder i kåringen Årets Øl 2016. Og er derfor klare for finalen som offentliggjøres under Bergen Ølfestival lørdag 3. september. 

 

BryggeriSemifinalistøl
7 Fjell BryggeriAlte Hansa Mumme
Amundsen BryggeriFear the Reaper
Færder Mikrobryggeri Classic Lager
Geiranger BryggeriVikingstøa Pale Ale
Graff Brygghus Hefeweizen
Kinn BryggeriSvartekari
Lindheim Ølkompani Sour Cherry Farmer's Reserve 2014
Lervig aktiebryggeri as Brewers Reserve Barley Wine 2016
Nøgne Ø Det kompromissløse bryggeri A/S Nøgne Ø Bahrainer Weisse
Ringnes BryggeriRingnes Polaris Kaffebokk 2016

 

Målet med kåringen er å løfte fram de mest gjennomførte øllanseringene. Derfor er det ikke bare smak som avgjør, men også design, konsept, kommunikasjon og markedspotensial veier tungt.

Se alle konkurransereglene her

Juryen består derfor av personer med bred ølkunnskap: Roar Døving, professor, Markedshøyskolen, Steinar Killi, professor, Arkitektur- og Designhøyskolen, Joakim Grønli, designer i Brandlab, Jørn Tore Persen , salgs-/markedssjef, Ølakademiet), Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif, Gustav Foseid, ølbokforfatter og aktiv i Norbrygg, Ove Haugland Jakobsen og Per Øyvind Arnesen, begge øleksperter tilknyttet Ølportalen.

I alt 80 øl fra 34 bryggerier er påmeldt årets kåring som er den sjette i rekken og er et samarbeid mellom Ølportalen, Norbrygg, Ølakademiet og Apéritif.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her