Lær alt om champagne av en proff
Vinsmaking i Oslo 8. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
27 Januar 2023 - 15:00

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Både våren og sommeren byr på mange anledninger til å sprette en flaske Champagne. Om det er 17. mai, bryllup eller helt andre feiringer som står på agendaen, er det greit å vite hvilke som er dine favoritter. Har du kanskje en stil du foretrekker over en annen? 

Champagne er den ultimate drikken å feire høytider med, og denne kvelden lærer du hvorfor. Opplev champagnens mange uttrykk idet du får smake et godt utvalg sprudlende godsaker fra noen av Champagnes beste produsenter.

Marte_20220804140519.jpg [101.82 KB]
Marte Øyen Nordahl

Foredragsholder på dette champagnekurset er Marte Øyen Nordahl. Marte er utdannet sommelier og har lang erfaring fra vin- og restaurantbransjen. Denne kvelden vil hun lære deg mer om ett av verdens aller mest ettertraktede vinområder, Champagne. Du vil bli ledet igjennom Champagnes mange forskjellige stiler, blant annet årgangschampagner, rosé og blanc de blancs på ren chardonnay. En ypperlig sjanse til å lære mer og vite hvordan du skal velge riktig champagne til anledningen.

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start. Dørene åpner 17.45.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

  Foto: Rawpixel

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Forsiden akkurat nå
Skreimølje med ny vri
Guide
Oppskrifter med torsketunge, skrei, lever og rogn

Skreimølje med ny vri

Med vinterens største mirakel, skreien, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben
Dagens rett
Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs
Dagens rett
Fiskegrateng med ostesaus

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs

Fiskegrateng er en enkel og fin middagsrett som ikke er spesielt vanskelig å snekre sammen. Den er også god å ha i bakhånd når du kommer sent hjem fra jobb og gjerne kan tenke deg noe varmt og lettvint.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her