Ansatte slåss for jobb og lønninger

Ansatte ved utesteder på Zachariasbryggen tjente 50 000 kroner i baren.

Tolv tidligere bartendere og servitører mener de ble fratatt lønn og arbeid uten grunn da Utsikten Restaurantdrift overtok driften av tre utesteder på Zachariasbryggen i Bergen.

Da de ansatte ved utestedene Pianobaren, Piren og Havariet jobbet for selskapet KJS, ble det operert med tre ulike ordninger for avlønning av de ansatte.

Dette betød blant annet at ansatte fikk 12,5 prosent av omsetningen i baren pluss tips. Dette førte til at ansatte kunne ha årslønner fra en halv til én million kroner.

Da Utsikten Restaurantdrift overtok driften, ble det bråk, skriver Bergensavisen.

– I praksis fikk jeg tilbud om fulltidsjobb til halvparten av lønnen jeg hadde hatt, sa en av lederne da rettssaken mellom de 12 ansatte og Utsikten Restaurantdrift startet.

De tidligere ansatte har fagforeningens støtte i synet på at Utsikten Restaurantdrift har foretatt en virksomhetsoverdragelse. Dermed plikter selskapet etter arbeidsmiljøloven å gi de ansatte de samme lønns- og arbeidsvilkår som før.

LES OGSÅ: Utelivskonger konkurs

Utsikten Restaurantdrift argumenterer imidlertid for at overtakelsen skjedde som en overdragelse etter konkurs, og at selskapet dermed ikke plikter å tilby samme lønnsvilkår. Det er satt av syv dager i Bergen tingrett til konflikten.

Arbeidsrettssaken med de tolv ansatte på Piren, Pianobaren og Havariet er den siste i rekken av konflikter på Zacharisasbryggen.

65 av Utsikten Restaurantdrifts ansatte fikk i begynnelsen av månden permitteringsvarsel på grunn av en langvarig konflikt mellom arbeidsgiveren og huseier Zachariasbryggen AS, skriver Bergensavisen.

LES OGSÅ:  – Dette er mafiametoder

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen