Åpner Rebekka

Per Arne Johannessen og Kenneth Lindbom åpner en ny restaurant i Lofoten. Rebekka er navnet.

Egentlig er de begge reisende som kokk og servitør, men i sommer skal de to åpne en egen restaurant.
 
Restauranten skal åpnes i et gammelt bedehus på Vestvågøya i Lofoten.
 
Dermed blir det vin og dram å få i det gamle religiøse forsamlingslokalet.
 
Gjør det selv
Johannessen og Lindbom er håndverkere mens de venter på åpningen. Noe hjelp må de leie inn, men det meste gjør de selv.
 
- Det har tatt mye lengre tid enn vi først antok. Mye er klart, så det blir helt sikkert åpning i juli, sier Johannesesen til NRK.
 
Han har bare fått positive reaksjoner på at de overtok det nedlagte bedehuset for å starte restaurant.
 
Pendlere
Begge to har fast bopel i bygda, men jobber vinterstid på høyfjellshotell i Hallingdal. Det regner de å fortsette med, for de tror ikke restauranten i Lofoten kan drives mer enn i et par sommermåneder.
 
Men de gleder seg uansett til å ta fatt i egen bedrift.
 
Satser på fisk
Menyen blir lokal, først og fremst med mat fra havet.
 
Men kanskje også litt spesielt lokalt kjøtt, for i området finnes det rike tradisjoner for bruk av geit, og det er store mengder av dyret i de grønne liene bortenfor Rebekka, navnet på den nye restauranten.

Forsiden akkurat nå

Til toppen