Australia størst i Sverige

Systembolagets statistikk for det totale vinsalget for den første halvdelen av 2007 er klar. Den viser at det er den nye verden som gjelder for svenske konsumenter.
Redaksjonen
05 September 2007 - 18:33

Både Australia og Sør-Afrika tar markedsandeler. Australia øker med så mye som 33 prosent. Sør-Afrika øker med tre prosent.
 
Vellykket BiB
Det er en vellykket rekke BiB-lanseringer som ligger bak økningene. Og selvsagt at boksene fortsetter å selge bra etter lansering. Fem av de ti mest solgte boksene på Systembolaget er fra Australia, skriver wownews.se.
 
Positiv trend
Sør-Afrika har hatt en positiv trend gjennom hele 2000-tallet. Men spørsmålet er om det begynner å toppe seg, ettersom fremgangen er mindre enn i tidligere år. 
 
Ille for Portugal
Den gamle verdens vinland ligger selvsagt blant de fem på topp, men er i ferd med å miste markedsandeler. Spania har måttet gi seg etter flere års dominans, Frankrike mister litt markedsandeler samtidig som Italia aldri har lyktes i å etablere seg som svenskenes vinland nummer en.
Verst rammet er likvel Portugal.
 
Spørsmålet er hva den gamle verden har å sette inn av skyts mot den nye verdens fingerspissfølelse for hva konsumenene vil ha. Skal de konkurrere med samme type viner eller satse på originalitet?
 
De ti største
Her er de ti største landene i første halvår av 2007 (vin uten sterkvin). Første tall i parentes er landets plassering i samme periode 2006. De siste tallene i parentes er markedsandeler i prosent i samme periode 2006, 2005 og 2004.

1. (4) Australia - 16,7 prosent (12,6 / 10,4 / 10,5)
2. (3) Sør-Afrika - 15,7 prosent (15,2 / 14 / 10,8)
3. (1) Spania - 15,2 prosent (16,7 / 17,7 / 8,1)
4. (2) Italia - 15,1 prosent (15,5 / 17 / 18,1)
5. (5) Frankrike - 9,7 prosent (10,0 / 10,2 / 11,9)
6. (6) Chile - 7,2 proent (7,3 / 8,5 / 9,7)
7. (7) USA - 5,0 prosent (6,3 / 6,8 / 5,9)
8. (8) Tyskland - 5,0 prosent (4,7 / 4,7 / 4,9)
9. (9) Ungarn - 3,6 prosent (3,9 / 4,1 / 4,4)
10. (11) Argentina - 2,2 prosent (2,3 / 1,5 / 0,6)

11. (10) Portugal - 1,9% (2,6 / 2,4 / 2,4)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her