Devil's food cake
Bak en djevelsk god sjokoladekake

Bak en djevelsk god sjokoladekake

Denne kaken er udødeliggjort av 80-tallsbandet B-52. Den smaker like godt som låta deres beskriver den.
Aase E. Jacobsen
28 November 2015 - 21:14

 

Denne kaken er en amerikansk klassiker som 80-tallsgruppa B-52 så fristende synger om i låta Cake fra 1983. Her befales det å kline godt til med sjokoladekrem mellom lagene så mye at det renner ned langs sidene. Du skal altså ikke være så nøye med pyntingen, ifølge B-52. Noe som også støttes av den kjente amerikanske kokken/konditoren David Leibovitz.

Det er hans oppskrift tilpasset norske forhold du kan prøve deg på denne uka.

Mens du baker kan du prøve å synge med:

Cake

Take a little, take a little nip,

take a little sip, take a little more.

Spread icing nice and thick between the layers.

Ooh let it drip down the sides. Who cares.

Done with the batter.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

According to my recipe, you put it on a slow bake.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

(Takes a long time for it to rise)

According to my recipe, you put it on a slow bake.

(Let it drip right down the sides)

According to my recipe

(Who cares)

I can't wait to put the icing on the cake.

I-I can't wait to put the icing on the cake.

Caaaake.

 

Hey, you know what I'd really like to do?

Say wha'?

I feel like makin' a cake

Ooh wah what kind of cake do you want?

Umm, how about ... pineapple upside-down cake?

Maybe a chocolate devil's food cake.

Wah, nothin' like a chocolate devil's food cake.

Ooh, how about an angel cake?

Umm, some cinnamon?

Yea, sure.

Sugar?

Yea, uh huh. I swear.

You got a pan the right size?

A pan?

It says in this cookbook it takes a long time to rise.

I read that. Now, beware.

Let's get this thing in the oven.

 

Take a little, take a little nip,

take a little sip, take a little more.

Spread icing nice and thick between the layers.

Ooh let it drip down the sides. Who cares.

Done with the batter.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

According to my recipe, you put it on a slow bake.

 

Hah hah hah hah hah hah hah hah hah ...

I can't wait to put the icing on the cake.

Hah hah hah hah hah hah hah hah hah ...

250 strokes to beat it, I just can't wait to eat it.

...Ikke jeg heller.

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Chocolate Devil’s Food Cake

Chocolate Devil’s Food Cake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Smør to former med en diameter på 22 cm. Alternativt to små brownieformer, eller en stor går også.

Ha smør og sukker i miksmasterbollen og pisk til kremete. Tilsett eggene, ett av gangen, og forsett piskingen, men ikke like kraftig. Pass på at alt blir godt blandet.

Bland kaffe og melk. Blant kakaopulver, mel, salt og bakepulver i en bolle. Ha halvparten av de tørre ingrediensene i smørmiksen, tilsett så kaffe og melk, bland godt. Til slutt har du i resten av melblandingen.

Fordel deigen på de to formene.
Glatt ut og sett midt i ovnen. Hvis det bare er plass til en form, stek i to runder. Det tar ca 25 minutter. Bruk en trepinne til å sjekke at den er gjennomstekt. Avkjøl.

Glasur:
Smelt den hakkete sjokoladen med vann (melk eller fløte) i vannbad (en glassbolle oppi en kjele med litt kokende vann). Rør til jevn krem. Ta bollen ut av vannbadet.   

Del smøret i små biter og pisk dem inn i sjokoladen en etter en til en jevn og myk sjokoladekrem (ganache). Avkjøl til den kan smøres utover kaken uten at den renner, men den skal heller ikke være for fast. Det tar 30-40 minutter.

Pynt:
Ta kakebunnene ut av formene og legg en av dem på et kakefat. Smør krem tykt over. Legg den andre oppå og fordel resten av kremen oppå og på sidene. Det skal være litt «røft».

Hvis du ønsker flere lag, kan du dele hver bunn i to. Det kan være litt vanskelig, men bruk en stor bredbladet kniv. Da må du smøre litt tynnere lag med glasur på hvert lag.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her