Dagens rett

Be inn til et storslagent skalldyrslag

Å samles rundt et velfylt skalldyrsfat er et av de virkelige høydepunktene. Og så er det en så utrolig enkel måte å lage fest på.

Har du en god leverandør av sjømat, er suksessen sikret. Og tilbehøret bestemmer du selv. I vår kokebok finner du mange oppskrifter på aioli og andre gode sauser som passer til et skalldyrsfat.

Se alle de fristende sausene

Har du lyst å legge til noen varme skalldyrretter, finner du oppskriftene her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Skalldyrfat fra Skipperstuen

Fremgangsmåte

Rens blåskjellene for rur og byssustråder.

Ha litt smør i en tykkbunnet kjele og fres hvitløk og sjalottløk på høy varme til blanke, ha i skjellene, hell på vin og damp dem under lokk til de åpner seg, 4—5 min. Rist på kjelen et par ganger.

Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket persille.

Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene. Hakk skallet på klørne med baksiden av en kraftig kniv.

Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen. Åpne østersene. Klipp opp skallet på kongekrabben, brun kjøttet raskt i litt smør.

Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.

Legg løyromen i små skjeer eller skåler.

Anrett alt høyt på fat som bildet viser. Legg på sitronbåter og friskt grønt og server med nybakt brød ved siden av.

Lekre retter med skalldyr

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen