Beklager mindre drikking på byen

Det drikkes mindre alkohol på byen i Stavanger. Det er ikke alle glade for.

I fjor ble åpningstidene til oljebyens skjenkesteder redusert. Konsekvensene er merkbare for utelivsbransjen, får nå drikker siddisene merkbart mindre. Ute på byen, vel å merke.

- Hvis konsumet er noenlunde konstant, betyr det jo at folk drikker mer hjemme. Jeg mener det er bedre at så mye som mulig av drikkingen skjer, sier Christine Sagen Helgø (H) til Stavanger Aftenblad.

Hun støtter seg på eier av et av byens mest populære utesteder, Dickens.

Ifølge tall fra Stavanger kommune ble det skjenket hele 11 prosent mindre øl, 18 prosent mindre vin og tre prosent mindre vin i fjor, da mange av skjenkestedene måtte stenge opptil halvannen time tidligere enn før.

- Det er midt i den tiden da omsetningen er størst. Det er klart slikt merkes, sier innehaver Ståle Mørch  på utestedet Dickens til Stavanger Aftenblad.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen