Besøksrekord på Utdanning & Yrke

Nesten fire tusen var på besøk under utdanningsmessen Utdanning & Yrke på Hamar.

- Vi satser mye på karriereveiledning som er et fokusområde i kunnskapsløftet. Derfor er Utdanning & Yrke 2008 svært viktig. Det gjør det mulig for elevene å få mer kunnskap og informasjon om mulighetene de har i planleggingen av sin egen karriere, sier Kristin Flesjø ved videregående opplæring i Hedmark fylkeskommune.
 
Over hele landet
Mer enn 60 organisasjoner, opplæringskontorer, videregående skoler, høyskoler og universiteter fra inn- og utland har fortalt om utdanning og yrkesvalg på messen.
 
I tillegg til Hamar blir det arrangert utdannings- og yrkesmesser i Oslo, Sandefjord, Ålesund, Bergen, Trondheim, Lillestrøm, Bodø og Tromsø.
 
Viktig
Lærer i kokk- og servitørfaget ved Storhamar videregående skole, Arild Bakåsmoen, har deltatt på flere yrkes- og utdanningsmesser. Han mener messene betyr mye for elevene og de ulike fagområdene.
 
- Dette er en fin mulighet for elevene til å vise hva de kan i tillegg til at det skaper større interesse for faget.
 
Han sier at matvanene har endret seg mye de siste 25 årene, så det er naturlig å tilpasse opplæringen noe, og gjøre den litt mer "moderne".
 
- Men det grunnleggende må selvfølgelig alle lære som tidligere, understreker han.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen