Best of Ingrid

Det er ikke nyhetene som dominerer når Ingrid Espelid Hovig (83) presenterer sine matminner.
Redaksjonen
03 Desember 2007 - 15:44

Ingrids matminner er en slags oppsummering fra vår fremste kokkedronning, Ingrid Espelid hovig, der vi på 225 sider får både kulinariske og personlige høydepunkter fra et aktivt liv.

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

Vestlandsminner
Ingrid mimrer i vei: om barndommens grøtmåltider klokka sju om kvelden, om feststemningen da mor serverte kålruletter med hvit saus og om den uunngåelige oppvasken etter at lysene var slukket i Fjernsynskjøkken-studioet. Gjett hvem som også måtte ta den!

Maten og oppskriftene er gjennomgående norske, og spenner fra kaker til desserter. Oppveksten på Askøy utenfor Bergen er sterkt til stede, med grisehoder og julesylte, leverpostei og sild og selvsagt sprengt torsk med mjølne poteter og smeltet smør på julaften. Mors tradisjon fra Hardanger fulgte familien, og Ingrid holder den i hevd den dag i dag.

Historiske bilder
Det som helt klart forsvarer investeringen i denne boka er alle små og store glimt fra Ingrids karriere som folkeopplyser og landets første TV-kokk. Ingrid forteller historier om hva som skjedde i studio før og under sending, og vi får servert et rørende knippe historiske bilder av fru Espelid Hovig og hennes mange gjester og kollegaer fra tiden i NRK.

De eldste bildene viser en ung Ingrid som håndterer sild under den første prøvesendingen fra Marienlyst på 50-tallet, og vi får også se henne i aksjon i kjøkkenbussen som Opplysningsutvalget for fisk dro land og strand rundt med.

Ingrids matminner rundes av med en komplett oversikt over alle hennes bøker. Den viser at hun har skrevet og medvirket i over 60 bøker om mat. Høstens utgivelse er en slags "best of" fra alle disse.

399 kroner
Gyldendal

Antall stjerner:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her