Bocuse d'Or-pallen til Norge

Skal finne Norges neste deltaker til kokke-VM.
Redaksjonen
08 Februar 2011 - 16:05

Hele seierspallen fra sist måneds Bocuse d'Or kommer til SMAK 2011 i februar. Rasmus Kofoed fra Danmark, Tommy Myllymäki fra Sverige og Norges Gunnar Hvarnes sitter i juryen som skal bedømme de seks konkurrentene som vil bli Norges neste deltaker til Bocuse d'Or Europe i Belgia i 2012 og Bocuse d'Or i Lyon i 2013, melder Bocuse d'Or Norge.

Juryen består dessuten også av flere av de største kokkene Norge har fostret, under ledelse av Eyvind Hellstrøm.

Dommerpanelet:
• Eyvind Hellstrøm, president i Bocuse d'Or Norge
• Tom-Victor Gausdal, styremedlem Bocuse d'Or Norge, Bocuse d'Argent i 2005
• Sven Erik Renaa, styremedlem Bocuse d'Or Norge, Best Fish 2007
• Rasmus Koefod, Bocuse d'Or 2011
• Tommy Myllymäki, Bocuse d'Argent 2011
• Gunnar Hvarnes, Bocuse d'Bronze 2011
• Bent Stiansen, Bocuse d'Or 1993
• Charles Tjessem, Bocuse d'Or 2003
• Geir Skeie, Bocuse d'Or 2009
• Dimitri Demjanov, president i Bocuse d'Or Estland
• Ingrid Espelid Hovig

Her er deltakerne i konkurransen:
• Alexander Berg, kokk ved Palace Grill i Oslo.
• Miriam Østvik Jenssen, souschef ved Restaurant Oscarsgate i Oslo.
• Ørjan Johannessen, kokk ved Bekkjarvik Gjestgiveri /Gastronomisk Institutt.
• Roger Malmin, kjøkkensjef ved Charles & De, Sandnes.
• Even Ramsvik, kjøkkensjef og medeier, Restaurant Ylajali, Oslo
• Morten Rathe, kjøkkensjef ved Rica Nidelven, Trondheim

Foto: Tom Haga

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her