Bryggeribråk
Bodøbryggerne laget mest bråk

Bodøbryggerne laget mest bråk

Det ble Bådin som tok seieren i årets Bryggeribråk, men fikk tøff konkurranse av Nøgne Ø.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2017 - 02:35

Etter 23 runder og med 26 bryggerier involvert, også nordiske, i Bryggeribråk 2017 var det duket for en knallhard finale. Når Bådin møter Nøgne Ø, blir det omtrent som David møter Goliat, i hvert fall målt i bryggevolum, men i denne konkurransen som er i sitt fjerde år, er det andre muskler som flekses: Nemlig hvor god bryggerne er til å finne ølmatch fra egen portefølje til en gitt meny.

Den fireretters menyen som er utarbeidet av Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen, i samarbeid med Håndverkerstuenes kjøkkensjef inneholdt flere utfordringer. De 60 gjestene som hadde sikret seg billetter til finalen, var dommere, og sendte altså Bodøbryggerne til topps, med flest antall stemmer for tre av fire retter.

Bådin ble nummer to i fjorårets Bryggeribråk, og daglig leder Andreas Myrvold i Bådin sa før seieren var et faktum at «nå er det ikke noe mer å vinne, så kanskje vi må finne på noe nytt».  Men han ser ikke bort fra at det kan bli en ny runde neste år.

Bli kjent med Bådin og bryggerne her

Primus motor for Bryggeribråk i de fire sesongene denne konkurransen har funnet sted på Håndverkerstuene i Oslo, er Hans Tryggvason. Han er nå over i ny stilling i Ringnes, og Marie Larsson tar over stillingen som daglig leder på Håndverkerstuene. Neste års Bryggeribråk kommer til å få en annen form. Det som foreløpig er sikkert er at det blir videreført og at det neste år er femårsjubileum som skal markeres. 

Se alt vi har skrevet om Bryggeribråk

Meny og ølfølge i Bryggeribråk-finalen 2017

Knutekål, beter, og eple med røkt snøfrisk og krutonger

Nøgne Ø Tradisjon 2017 Ale 7, %

Bådin Still Smokin Rauchbier 6 %

Klippfisk-kroketter med pepperrotmajones tilsmakt med Gilde dillakevitt og karse

Bådin Rensåsen Pale Ale 5,5 %

Nøgne Ø XXX Norwegian Farmhouse Tripel Berlgisk tripel med kveik 9,5 %

Lammefrikasse med rotgrønnsaker og brunost, serveres med brent og eplebresert spisskål og osteknekkebrød

Bådin Beer and Lothing in Bodø Belgisk dubbel 8 %

Nøgne Ø Imperial Rye Porter 9 %

Snøegg med multe, vaniljekrem og karamelliserte nøtter

Bådin Uferdig juleøl 2017

Nøgne Ø Twin Otter Belgisk dubbel 8 %

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingfileten og spagettien et lite løft med hjemmelaget spinatpesto
Dagens rett

Gi kyllingfileten og spagettien et lite løft med hjemmelaget spinatpesto

Kylling og pasta er en sikker kombinasjon. Men her trengs det litt drahjelp fra andre ingredienser. Med hjemmelaget spinatpesto trenger du heller ikke saus til retten,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her