Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Foto: (Park29)
Winemakers Dinner i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
03 Mai 2024 - 09:00

Park29, den eldste trevillaen i Oslo, bærer med seg en stolt historie som strekker seg tilbake til 1847. Gjennom århundrene har bygget vært vertskap for utallige festlige lag og samlinger, og nå har du muligheten til å bli en del av historien.

Denne kvelden får du smake 7 viner kombinert med en 4-retters meny satt sammen av kjøkkensjefen på Park29. Sammenlign chardonnay og pinot noir fra fem anerkjente vinprodusenter, og oppdag det rike mangfoldet av vinstiler fra samme område.

Park29 - Oslos eldste trevilla Foto: Park29

Sandler Wine Company er drevet av eier og vinmaker, Ed Kurtzman. Ed bruker en vinfremstilling med minimal håndtering for å fremme autentiske vingårds- og årgangssmaker i den endelige vinen. Sandler Wine Companys utvalg endres litt fra år til år basert på årgangsvariasjoner og tillegg av nye vinmarker.

Grunnlegger Ben Pon verdsatte vin som en kunst - en form for kunst som overskrider det vanlige. Hans drøm med Bernardus var å lage en rødvin lik den fineste fra Bordeaux. Bernardus-teamets øye for detaljer, høye standarder og lidenskap for å lage stjernevin sikrer at hver flaske gir sjansen til å "Taste a Dream", som Mr. Pon så for seg for flere tiår siden.

Gary og Rosella Franscioni startet ROAR Wines med vissheten om at Pinot Noir hadde en lysende fremtid i Santa Lucia Highlands, og en drøm om at deres kunnskap om jordbruk ville gjøre fantastiske druer om til fantastiske viner. ROAR ønsker å fremme kreativiteten i vinene, men samtidig som de bevarer vingårdens kjente vinstil.  

August West-vinene produseres på Graham Family Vineyard, av August West-partner Ed Kurtzman. Beliggenheten sikrer ideelle vekstforhold med balansert sol, kjølige havbriser og lag på lag med tåke som bidrar til karakteren og kvaliteten til vinene.

Bill Wathen og Dick Doré, også kjent som "Foxen Boys", har laget vin sammen siden 1985 da de grunnla Foxen på den historiske Rancho Tinaquaic nord i Santa Barbara County. Siden den gang har deres engasjement vært det samme - opprettelsen av små volum, bærekraftig fremstilte, vingårdsfokuserte viner ved hjelp av en minimalistisk tilnærming til vinfremstilling.

Kopi av Tour de france.png [66.49 KB]Eivind Sukkestad guider dere trygt gjennom kvelden og forteller om vinene, vingårdene og ikke minst menneskene bak vinene. I 1988 flyttet Eivind til San Fransisco hvor hans interesse for vin vokste. Da han i 2021 vendte tilbake til Norge, tok han med seg sin lidenskap for vin og startet importselskapet, West Coast Wines. Gjennom dette selskapet importerer han viner fra venner og bekjente i California og Oregon. Vinene de importerer kommer fra små vingårder som brenner for sitt håndverk og hvor de legger kjærlighet ned i hver flaske. 

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til denne unike og smakfulle opplevelsen. Bli en del av den spennende historien til Park29 og meld deg på i dag!

OBS: Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset.

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Dagens rett

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak

Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her