Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Foto: (Park29)

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
03 Mai 2024 - 09:00

Park29, den eldste trevillaen i Oslo, bærer med seg en stolt historie som strekker seg tilbake til 1847. Gjennom århundrene har bygget vært vertskap for utallige festlige lag og samlinger, og nå har du muligheten til å bli en del av historien.

Denne kvelden får du smake 7 viner kombinert med en 4-retters meny satt sammen av kjøkkensjefen på Park29. Sammenlign chardonnay og pinot noir fra fem anerkjente vinprodusenter, og oppdag det rike mangfoldet av vinstiler fra samme område.

Park29 - Oslos eldste trevilla Foto: Park29

Sandler Wine Company er drevet av eier og vinmaker, Ed Kurtzman. Ed bruker en vinfremstilling med minimal håndtering for å fremme autentiske vingårds- og årgangssmaker i den endelige vinen. Sandler Wine Companys utvalg endres litt fra år til år basert på årgangsvariasjoner og tillegg av nye vinmarker.

Grunnlegger Ben Pon verdsatte vin som en kunst - en form for kunst som overskrider det vanlige. Hans drøm med Bernardus var å lage en rødvin lik den fineste fra Bordeaux. Bernardus-teamets øye for detaljer, høye standarder og lidenskap for å lage stjernevin sikrer at hver flaske gir sjansen til å "Taste a Dream", som Mr. Pon så for seg for flere tiår siden.

Gary og Rosella Franscioni startet ROAR Wines med vissheten om at Pinot Noir hadde en lysende fremtid i Santa Lucia Highlands, og en drøm om at deres kunnskap om jordbruk ville gjøre fantastiske druer om til fantastiske viner. ROAR ønsker å fremme kreativiteten i vinene, men samtidig som de bevarer vingårdens kjente vinstil.  

August West-vinene produseres på Graham Family Vineyard, av August West-partner Ed Kurtzman. Beliggenheten sikrer ideelle vekstforhold med balansert sol, kjølige havbriser og lag på lag med tåke som bidrar til karakteren og kvaliteten til vinene.

Bill Wathen og Dick Doré, også kjent som "Foxen Boys", har laget vin sammen siden 1985 da de grunnla Foxen på den historiske Rancho Tinaquaic nord i Santa Barbara County. Siden den gang har deres engasjement vært det samme - opprettelsen av små volum, bærekraftig fremstilte, vingårdsfokuserte viner ved hjelp av en minimalistisk tilnærming til vinfremstilling.

Kopi av Tour de france.png [66.49 KB]Eivind Sukkestad guider dere trygt gjennom kvelden og forteller om vinene, vingårdene og ikke minst menneskene bak vinene. I 1988 flyttet Eivind til San Fransisco hvor hans interesse for vin vokste. Da han i 2021 vendte tilbake til Norge, tok han med seg sin lidenskap for vin og startet importselskapet, West Coast Wines. Gjennom dette selskapet importerer han viner fra venner og bekjente i California og Oregon. Vinene de importerer kommer fra små vingårder som brenner for sitt håndverk og hvor de legger kjærlighet ned i hver flaske. 

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til denne unike og smakfulle opplevelsen. Bli en del av den spennende historien til Park29 og meld deg på i dag!

OBS: Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset.

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her