Se hva Norges beste kokker får til

Aller best er Kåre Andre Hjartholm som jobber på Geir Skeie-eide Brygga 11. Han tok innersvingen med sin meny i NM i kokkekunst.

Ingen trakterte årets utvalgte NM-råvarene bedre enn Kåre Andre Hjartholm som til daglig jobber på Brygga 11 på Stord, ifølge den nådeløse juryen i Norges viktigste kokkekonkurranse. Han har gode forbilder all den tid han jobber hos Bocus d’Or-vinner i 2011, Geir Skeie.

 Kare-André_Hjartholm er Norges beste kokk.
26 år gamle Kåre-André_Hjartholm er Norges beste kokk.

 

Hovedråvarene i NM er også basert på nordnorske og norske favoritter for forrett og hovedrett. Forretten skulle inneholde minst 60 prosent ishavsrøye fra Sigerfjord, ferske reker fra Nord Norge og Tine lettrømme fra nord, som er laget på kumelk og geitefløte. Hovedretten skulle bestå av minst 60 prosent storfe entrecôtekam med bein samt Gilde kalvetunge. Desserten ble komponert på Valrhonas nyeste Grand Cru-sjokolader.

Landets nest beste kokk i øyeblikket arbeider ved Strand Restaurant i Bærum, Emil Thorsvik. På tredjeplass kom to kandidater; Lene Rabben Kjøde, Brasserie Blanche, Oslo og Simon Engen, Restaurant Bjørk i Bodø.

Over to dager, 16. og 17. september under Nordnorsk storhusholdningsmesse i Tromsø konkurrerte ni utvalgte NM-finalister. De konkurrerte på kjente hovedråvarer i regi av NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening. Uttaket av deltakere skjer på bakgrunn av innsendte menyforslag. Vinneren er Norges representant i Nordisk mesterskap i Danmark neste år.

Smaksdommer Jørn Lie, tidligere landslagskokk og internasjonal dommer, var imponert over nivået NM-deltakerne viste. Det er et høyt nivå på årets NM-finalister. – Jeg er imponert over hva de fikk til innenfor oppgavens rammer og tilgjengelig tid. – Jeg har sett mange nye teknikker i bruk, godt håndverk og smakt mye bra, legger Lie til.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen