Dagens rett

Breiflabbsalat

Denne lørdagen setter vi en av våre beste matfisker på menyen og serverer breiflabbfilet. Til denne delikate fisken har vi valgt en spansk hvitvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Breiflabbsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g breiflabbfilet
Salt og pepper

2 kokte artiskokker
2 plommetomater i terninger eller tynne båter
100 g kokte aspargesbønner
2 ss basilikumblad
2 ss sorte oliven
50 g kokt småløk
2-4 kokte/posjerte egg i båter

Dressing:
1 ss sennep
¼ ss sukker
2 ss vann
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek gjerne et helt stykke breiflabbfilet i stekepanne
 
Ha litt god varme i starten så du får fin bruning. Sett ned varmen og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt, dryss litt salt og pepper over.
 
Eller skjær fileten i serveringsstykker, dryss litt salt og pepper over og stek den i smør eller olje.
 
Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper.

Anrett salaten på et fat, drypp dressing over og legg stykker med stekt breiflabb på til slutt.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen