Brennhet grogg med akevitt

Kjenn hvordan varmen brer seg helt ut i hårrøttene i det du tar en stor slurk av denne herlige drinken.

Kong Vinter har virkelig lagt sin kalde hånd over landet igjen.

Når gradestokken i enkelte deler av landet viser ned mot 20 blå, er det godt å kunne krype inn under teppet og varme seg på denne lekre drinken mens man følger skiheltene i VM-løypene!

Flere varme drinker finner du her

Noen purister mener at man ikke skal tukle med akevitten og nyte den annet enn bar, men den som ikke har prøvd å lage drinker med den har virkelig gått glipp av noe.

Kanskje spesielt i en så enkel drink som denne groggen, der akevittens krydderpreg og egenaroma kommer utrolig tydelig frem og blir fremhevet av krydderiene vi har oppi.

Flere akevittdrinker finner du her

Her i Skandinavia lager vi en mengde fantastiske akevitter som vi skal være stolte av.

Det finnes akevitter til en hver anledning, fra de enkleste blanke taffelakevittene, til kraftige fatlagrete og utrolige komplekse akevitter som gjerne kan nytes som en avec i stedet for cognacen.

Se Apéritifs store akevittguide her

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .

Les flere ukens drinker

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Akevittgrogg

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 cl Aalborg Nordguld akevitt
1 cl sitronsaft
1 cl eplejuice, ufiltrert
En sitronskive
Kanelstang
2 nellikspiker

8 cl varmt vann

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i et varmebestandig glass.

Hell så det kokte vannet over og rør rundt.

Her har vi brukt en dansk akevitt, men drinken kan forandre uttrykk ettersom hvilket brennevin du benytter i den.

Se Apéritifs store akevittguide her

Flere varme drinker

Tips: Prøv gjerne denne groggen med andre krydder slik som stjerneanis og appelsinskall, og hvorfor ikke bruke en vaniljestang som rørepinne?

Her bør du bruke en eplejuice av god kvalitet for den friske smaken.

Norges beste eplemoster finner du her

Råvare:

Sendt inn av

Foto: Stockxpert

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din .

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen