Byens beste baker ønsker velkommen

Åpent bakeri er blitt et begrep blant matglade langt på utsiden Oslos grenser. Behovet for et alternativ til det triste, kommersielle og upersonlige kjøpebrødet, viste seg å være så stort, at det vesle bakeriet i Incognito terrasse nå har vokst og etabler
Aase E. Jacobsen
21 Mars 2002 - 21:23

Forretningsideen til Åpent bakeri er mathåndverk i ekte Slow Food-ånd. Tiden er bakernes beste venn, både når de lager sine egne gjærkulturer og når brødene bakes.

Den 29. april kl 19.00 inviteres du som Slow Food-medlem til en brødaften på Damplass i Ullevål Hageby.

Bakerne vil snakke om hva som er hemmeligheten bak det gode brød og ikke minst noe om egen filosofi. Vi vil få en innføring i ulike gjærkulturer, surdeig vs vanlig gjær, ulike meltyper og malingsgrad etc. Selv om dette høres vitenskapelig ut, kan vi love en kveld som er fylt med pasjon. Slow Food-medlem og brødfantast Elsa Sprossa Rønnevig kommer for å fortelle om sin store lidenskap, nemlig den gode gammeldagse bakerovnen.

Selv om Åpent bakeris brød er godt, blir det enda bedre med det rette tilbehøret. Matcompaniet som har spesialisert seg på import fra blant annet Italia stiller med skinker, pølser, ost og ikke minst nypresset olivenolje fra Sardinia og Toscana. Matcompaniets søsterfirma Ca'de Vin sørger for at strupene ikke tørker ut.

Kveldens arrangement koster kroner 200 for medlemmer og 250  for ikke-medlemmer. Dette vil  garantert gi den god metthetsfølelsen,  paret med gleden av å ha fått vite noe mer om det daglige brød!

Vi må ha din påmelding innen fredag den 22. april. Det er begrenset antall plasser, så de som vil sikre seg plass bør melde tilbake allerede nå. Du kan melde deg på via epost: slowfood@aperitif.no eller faks 22 67 14 77.

Beløpet skal du betale på forhånd og direkte til konto 1594.23.47712, Slow Food, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39 c, 0678 Oslo.

Når det gjelder øvrige arrangementer denne våren, håper vi fortsatt på å få til temaet Hva skjer med norske skalldyr, nye prosjekter innen oppdrett med forsker Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet som særdeles kunnskapsrik foredragsholder, men det blir da trolig sent i mai, eventuelt i juni.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her