Dagens rett

Cæsarsalat med parmesanchips og skinke

Det nærmer seg påske. Da er det for mange av oss spesielt gunstig med lettlaget mat. Her får du oppskrift på en lekker salat som kan nytes når som helst i påskeuken.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Cæsarsalat med parmesanchips og skinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kremet cæsardressing:
2 båt hvitløk
2 stk. eggeplomme
2 stk. ansjosfileter
2 ts rødvinseddik
2 ts sitronsaft
2 dl olje
½ dl revet parmesan
vann
salt og pepper
Salat:
400 g romanosalat
100 g parmesan
100 g spekeskinke i strimler

Fremgangsmåte

Alt til dressingen unntatt olje, parmesan og vann has i en foodprosessor. Spe med olje og ha i litt vann hvis den blir for tykk. Smakes til og ha i parmesan.

Parmesanchips lages ved å rive osten som drysses på smurt bakepapir. Stek i ovn ved 180 grader C i 10 minutter. Avkjøl.

Legg vaskede salatblader i bunnen av en skål og legg skiver av skinke og ostechips lagvis oppå.  Legg ved noen sardiner om du liker det.

Hell på dressingen ved servering.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen