Champagne for varmt for champagne

Vinområdet Champagne vil kanskje om kort tid bli for varmt for produksjon av den deilige drikken med samme navn. Ørken er også hva italienske vingårder kan risikere å forvandles tid - dersom forskerne får rett.

En fersk rapport viser nemlig at den globale oppvarming, drivhuseffekten, kan i løpet av de neste 50 år lede til store endringer i det produksjonsmønsteret vi i dag kjenner. Den amerikanske rapporten viser at gjennomsnittstemperaturen økte med 1,3 grader de foregående 50 årene, og at trenden ser ut til å fortsette. Man regner med en økning på 2 grader innen år 2050. Undersøkelsen er foretatt i 27 områder verden over.
- Enkelte områder, så som Burgund, Bordeaux og Barolo vil måtte dyrke nye druetyper, noe som selvsagt betyr store omskiftninger i smakskarakter, sier professor Gregory Jones.

Varmere klima gir søtere druer, hvilket innebærer mer alkoholsterke viner. Dette går i sin tur ut over smaksstilen.

Les mer her

Forsiden akkurat nå

Til toppen