Dagens rett
Inviter til festmiddag med steinbit

Inviter til festmiddag med steinbit

Denne retten ser kanskje vanskelig ut, men er ikke det, bare sabla god.
Redaksjonen
19 Mars 2016 - 02:00

Hjerteskjell er en mer eksklusiv råvare enn blåskjell. Men siden smaken er så intens, behøver vi ikke bruke like mye av dem i en oppskrift som denne.

Og får du ikke tak i hjerteskjell, kan du fint bruke små blåskjell.

Til en så lekker helgemiddag må vi ha noe godt i glasset

Her registrerer du deg forå få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker

Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker

Fremgangsmåte

Steinbit:
Krydre og stek steinbiten i litt olje ved sterk varme til den er godt brunet. Etterstek eventuelt i ovn i ca. 5 minutter. Mot slutten øses fisken med sitronskall, appelsinskall, ingefær, sjalottløk og olivenolje.
 
Linser:
Surr hvitløk og sjalottløk i litt smør i ca. 2 minutter. Hell på vann og skjell. Damp skjellene under lokk i 3 minutter eller til de er åpnet. Sil og mål opp kraften. Kok linsene med vann og grønnsaker i ca. 30 minutter. Er det for lite kraft, fyll på med vann. Linsene skal hele tiden være dekt med væske.

Når linsene er møre siles væsken og grønnsakene fra linsene. Bland linsene med redusert rødvin, hjerteskjellkraft, glace, sjalottløk og hvitløk. Kokes i 5 minutter. Pisk inn 2 ss usaltet smør og smak til salt og pepper. Eventuelt også litt sukker.

Glaserte grønnsaker:
Forvell grønnsakene hver for seg i lettsaltet vann til de er al dente.

Kok grønnsakene ferdig i sitron, sukker og ingefær til de er blanke. Tilsett hjerteskjell mynte og olje. Smak til med salt og pepper.

Servering:
Anrett linsene med de glaserte grønnsakene sammen med skjellene på toppen og anrett fisken ved siden av. Øs sitrusblandingen over fisken.
 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her