Oppskrifter
Denne gjengen har laget årets beste norske kokebok

Denne gjengen har laget årets beste norske kokebok

Kok & Stek er kokeboken som overbeviste juryen sterkest i år, og som kommer til å bli godt mottatt av alle amatørkokker.
Aase E. Jacobsen
10 Desember 2016 - 12:03

Kok & Stek er nemlig proppet med teknikker som presenteres på en svært så pedagogisk steg-for-steg-måte. Så selv om du tror du kan alt om koking og steking, må du innrømme at det gjør du ikke etter å ha bladd gjennom denne kompakte og svært så nyttige kokeboken.

Bak kokeboken står et solid kokketeam, nemlig hele Kulinarisk Akademi, så selv om «mange kokker, mye søl» gjelder i mange sammenhenger, gjør det ikke det når det kommer til denne gjennomarbeidete kokeboken.

På bildet over fra venstre til høyre, øverste rad: Alexander Bremer, Espen Vesterdal Larsen, Jonas Modell, Jostein  Medhus. På neste rad: Andreas Lønn Johannessen, Marius Lyngestad Myrstrand, Marius Martinsen og Kristian Rønnestad.

Kok & Stek er altså best blant 35 av årets nye norske kokebøker.

Her er de fem finalistene i 2016

Juryen begrunner valget slik:

 

«Det er ikke nok med gode råvarer. Du må beherske kjøkkenteknikkene også. Dette er Kulinarisk Akademis andre gode, klassiske kokebok på rad. Denne gang lærer du å fritere, confitere, grille, steke og en rekke andre metoder du bør kunne. Glimrende bilder og 198 oppskrifter som ren bonus. Alt forklares enkelt og greit, gjerne med steg-for-steg-bilder. Dette er tilgjengeliggjort profesjonell kokekunst. God typografi bidrar til enkelheten.»

 

 

Det er niende gang at Beste norske kokebok deles ut. Kåringen er i regi av Apéritif og Norli.

 

 

Ole Martin Alfsen og Kok & Stek-gjengen serverer smaksprøver.

Årets kokebokjury

 

 

  • Kjartan Skjelde, kokk, dommer i MasterChef og fjorårsfinalist
  • Stein Øvre, designer i Creuna
  • Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling
  • Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
  • Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
  • Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
  • Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent

 

 

Årets nominerte kokebøker.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her