Julemat

Dette drikker du til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Ribbe betyr mye fett, og alkohol hjelper til med å bryte ned fettet. Velger du en alkoholfri julaften, må du kompensere med syre.

Dropp brusen

Men kutt for all del ut brusen, den gjør bare vondt verre. Sats derimot på naturlig syre i form av friskpresset eplemost.

Dette blir god eplemost

Går du for øl og akevitt, finnes det nå flere kombinasjonsmuligheter. Velger du et veldig kraftig malt- og humlepreget øl, vil akevitten lett drukne. I hvert fall får du ikke full uttelling for dens aromaer.

Vin er like godt

Da er det bedre med et juleøl med noe mer dempet aromaprofil, men som har tilstrekkelig med friskhet og bitterhet til å rense opp. Så gjør akevitten resten. Men med så fet mat er det viktig at den har høy alkohol, minst 40 prosent, og helst mer.

Prøv denne oppskriften på ribbe

For mange er verken øl eller akevitt løsningen. Og til ribbe – som jo er svinekjøtt - passer det like godt med vin. Både hvit, rosa og rød. For alle kulører er syrefriskhet viktig, men fylden må også være god og den må også kunne møte tilbehøret, enten det er surkål eller rødkål.

På den neste sidene finner du forslag med og uten alkohol, med og uten bobler, vin, øl og brennevin 

Forsiden akkurat nå

Til toppen