Dette drikker du til suppe

Gjør ekstra krus på suppemiddagen og velg et av de 39 anbefalte drikkefølgene.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 19:05

Suppe er generelt vanskelig å finne optimalt drikkefølge til all den tid suppen helst skal være varm og de fleste drikkene er ganske kjølige. Dessuten er konsistensen ofte tynn, og mange supper er også relativt mager kost, i den forstand at det ikke er nødvendig med verken syre, tanniner eller alkohol for å rense opp.
 
Men det er fullt mulig å finne et godt drikkefølge til suppe, spesielt siden suppe er slik et vidt fenomen, alt fra tradisjonell husmannskost til de sterkt krydrete asiatiske utgavene.
Her er derfor et utvalg drikkevarer i ulike kategorier som har det til felles at de fungerer til suppe, i en eller annen form:
 
Øl til suppe
Ølet er best til grønnsakssupper, kjøttsupper og norske fiskesupper samt også mer eksotiske typer som japansk miso.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppeol"> Se alle anbefalte øl til suppe
 
Musserende vin til suppe
De musserende vinene er utmerket til klare supper, til skalldyrsupper og til miso.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppemusserende"> Se alle anbefalte musserende viner til suppe
 
Hvitvin til suppe
Hvitvinene dekker alt fra fisk- og skalldyrsupper til mer krydrete asiatiske typer.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppehvitvin"> Se alle anbefalte hvitviner til suppe
 
Rødvin til suppe
De røde vinene passer best til tykke grønnsakssupper og kjøttsupper.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="supperodvin"> Se alle anbefalte rødviner til suppe
Hetvin til suppe
Hetvinene og de oksidative vinene er perfekte til supper med speket kjøtt, consomméer og veldig konsentrerte typer som oksehalesuppe.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppehetvin"> Se alle anbefalte hetviner til suppe
 
Brennevin til suppe
Brennevinet fungerer godt til alt fra fisk- og skalldyrsupper til kraftige tradisjonskjøttsupper.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppebrennevin"> Se alt anbefalt brennevin til suppe
Øl til suppe:
 
Musserende til suppe:
 
Hvitvin til suppe:
 
Rødvin til suppe:
 
Hetvin til suppe:
 
Brennevin til suppe:
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her