Mat
Dette er verdens dyreste mat

Dette er verdens dyreste mat

Her er oversikten over hvor du får tak i alt fra verdens dyreste ost til den mest luksuriøse omeletten, sushien og iskremen.
Redaksjonen
21 Juli 2014 - 11:00

Den dyreste osten på kloden kommer overraskende nok fra Serbia, og er laget av eselmelk. At den er så eksklusiv har nok med å gjøre at det trengs 25 liter eselmelk for å lage en kilo ost. Den går for 4400 kroner halvkiloen.

Sushi til 17000 kroner

Det er Norma’s i New York som har verdens dyreste omelett på menyen. For 6300 kronerblir du riktignok mett, etter å ha spist en halv kilo hummer og 285 gram kaviar, men altså også veldig blakk.

Det blir du definitivt om du velger verdens aller sjeldneste kaviar, den gylne Almas-kaviaren fra Iran som koster 157.000 kroner for en boks, riktignok dekket med 24 karat gull.

Gull er det også brukt i verdens dyreste sushi fra Angelito Araneta i Manila på Filippinene. For den nette sum av 17.000 kroner får du både diamanter og perler å meske deg med.

Den fulle oversikten finner du nedenfor

Nesten ti ganger mer må du ut med for å få verdens dyreste iskrem, laget av de 14 mest eksklusive kakaotypene på kloden og med et dryss av 5 gram 23 karat gull på toppen. Trøsten er at for 157.000 kroner får du iskremen servert i en gullskål kledd med 1 karat hvite diamanter og en gullskje, som du kan ta med hjem. Det er grunn til å tro at restaurant Serendipidity 3 i New York vasker utstyret før du legger det i veska.

Skrur opp prisen med diamanter

Det er mange grunner til at produktene har havnet på listen over verdens mest eksklusive matretter, satt sammen av FinancesOnline.com. Noen er dyre rett og slett fordi de er helt unike og oppnådde høye priser på auksjon. Andre er dyre fordi de produseres i ekstremt små volum, og atter andre er kostbare siden produksjonsmetoden er kostnadskrevende.

Les mer på FinancesOnline.com

En annen kostnadsdrivende metode er å dekorere maten med diamanter, gull og perler. Uten at det smaker bedre av den grunn.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her