Del smøret i biter og la det bli romtemperert. Dette skal tilsettes deigen i slutten av elteprosessen.
Rør ut gjæren ut i romtemperert melk og ha dette sammen med kardemomme, salt, sukker og mel i en bakebolle.
Elt deigen godt for hånd eller på laveste hastighet i kjøkkenmaskin til den er smidig og slipper bakebollen. Tilsett det romtempererte smøret i slutten av elteprosessen.
Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
Ha deigen ut på et melet bakebord. Fordel deigen i 10 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til etterheving i ca. 30-40 minutter.
Lag et hull i midten av hver bolle og legg på 1 ss med vaniljekrem. Fortsett med å drysse 2 ss friske eller dypfryste blåbær og litt sukker oppå vaniljekremen.
Stek dem midt i ovnen ved 225 grader C i ca. 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Smør litt smeltet smør på bollen og dryss over kokos.
Cathrine Lillekroken fra Folldal skole står bak denne oppskriften som vant finalen i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2011".