Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner, tirsdag 16. november

Winemakers Dinner: Eksklusiv samling av small grower champagne presentert på nyåpnede Marlow

Winemakers Dinner: Eksklusiv samling av small grower champagne presentert på nyåpnede Marlow

En eksklusiv kveld for champagneelskeren. Etienne Calsac, Christian Senez, la Borderie, Roger Manceaux, Alexandre Lamblot og Moutardier er alle samlet for kveldens måltid og smaking, guided av Patrick fra Champagneinwest.
01 September 2021 - 11:47

Gjør deg klar for en særdeles eksklusiv mulighet til å smake en helt unik rekke av small grower champagne satt sammen med en meny fra Marlow full av smaker vi elsker. Dette er champagneviner som blir produsert i en latterlig liten skala i champagnesammenheng, så til denne kvelden har vi kun 22 plasser å tilby. Vit din besøkelsestid om du er en champagneentusiast.

iStock-869702118.jpg [553.04 KB] Den nye ånden over Champagne

Small grower champagne er en terminologi som brukes om bøndene som kun bruker druemateriale fra vinmarker de eier og styrer selv. Disse produsentene blir mer og mer ettertraktet på grunn av deres lave kvanta og høye kvalitet. De styres ofte av en sterk filosofi og deres viner vil endre seg fra årgang til årgang, i motsetning til de store husene som kjøper inn store deler av sitt druemateriale og blender dem slik at deres champagne skal smake bortimot identisk år for år. Du kan, grovt sett, si at de store husene etterstreber luksus og likhet, mens small grower-produsentene ønsker at vinen er preget av sitt terroir, altså at jordsmonnet bestemmer. De har ikke kapasitet til å produsere enorme mengder, så de legger all sin sjel i de få flaskene de selger hvert år.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Denne kvelden har du mulighet til å smake small grower champagne sittende til bords sammen med Patrick fra Champagneinwest som lever og ånder for temaet. Han er ansvarlig for å importere flere av champagnene vi sikler etter og vil fortelle dere alt om husene og ideologien. iStock-1315392608.jpg [935.04 KB]

Denne kvelden vil dere smake hvor forskjellige uttrykk disse små produsentene gir, og forhåpentligvis vil du få en enda større verdsettelse for bobler fra dette området. Fra Roger Manceaux, familieeid i 5. generasjon og med mer klassisk tilnærming til vinmaking, til Alexandre Lamblot som kun høster i månefaser og kan smake jorden. Nykommerne, Etienne Calsac som tok over besteforeldrenes vinmarker i 2010 og kun sitter på vinstokker som er over 30 år gamle, mens La Borderie er søskenparet som arvet sine få marker i 2013. Begge har overbevist kritikere verden over og er på vei mot stjernehimmelen av vinprodusenter. Vi er også så heldige at vi får smake på Christian Senez' siste årgang før datter tok over, altså den ettertraktede 2002-årgangen.

Fellesnevneren for alle disse er at de holder høy kvalitet, er tro mot sin filosofi, har sunne vinmarker og er small growers. Dette er en av disse unike aftenene der Marlow har plukket ut sine aller beste snacks og retter for at det skal bli "guilty pleasure" møter dekadens som igjen møter kunnskap.

Meny Marlow X Champagneinwest.jpg [70.96 KB]
                                Kveldens meny, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten
Dagens rett

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her