El Bulli tømmer kjelleren på auksjon

Du kan sikre deg en del av El Bulli-historien når 10.000 flasker fra restaurantens kjeller selges på auksjon.

El Bulli ble kåret til verdens beste flere ganger før den stengte dørene for godt i juli i fjor. Eier og gründer Ferran Adrià varslet at han vil vie seg til å utvikle nye teknikker innen gastronomien, og det planlegges en nyåpning av El Bulli som en kulinarisk tenketank i 2014.

LES OGSÅ: Siste måltid på El Bulli

Men først skal den legendariske restauranten kvitte seg med vinkjelleren sin. Det er Sotheby’s som har fått jobben med å selge de rundt 10.000 flaskene, skriver The Drink Business.

Vinkartet besto av 139 sider og 1.600 forskjellige viner, de fleste fra områder som Bordeaux, Burgund, Piemonte og California. I tillegg var utvalget av spanske viner godt, med mange små og ukjente produsenter i restaurantens nærområde nord for Barcelona representert.

De dyreste vinene var Romanée-Conti 1999 fra Domaine de la Romanée-Conti til 5.350 euro og Château Pétrus 2000 til 3.745 euro.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen