Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Paprika og aubergine gir denne oppskriften en søreuropeisk krydret touch. Og det vil vi gjerne ha i glasset denne søndagen også. Vi foreslår enten en libanesisk vin eller en fra Rioja.

Flere gode lammeretter finner du her

Prøv en ny vri på lammet med disse oppskriftene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lammestek med paprika og aubergine

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

1 lammelår på ca. 2 kg
2 ss romtemperert smør
1 ss sennep
1 ss frisk oregano hakket, evt. 1 ts tørket
1 rød paprika
1 gul paprika
1 grønn paprika
2 aubergine
1 grønn squash
4 ss olivenolje
2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Bland sammen smør, sennep og oregano. Bruk en liten spiss kniv og lag små snitt i steken rundt det hele.

Gni smørblandingen rundt hele steken og inn i snittene.

Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken (ikke mot bein) og legg den over i en stor ildfast form. Du skal ha plass til grønnsakene også etterhvert.

Stek på 125 grader i ca. 1 time. Rens paprika, aubergine og squash og del i store terninger. Ta ut lammesteke og legg i grønnsakene i den ildfaste formen.

Drypp olivenolje over, og stek videre i ca 1 time eller til steketermometeret viser 65 grader for rosa.

La steken hvile i minst 20 minutter før den skjæres opp.

Server med nykokte poteter og sjysaus som du lager av kraften fra kjøttet og grønnsakene.

Flere lekre lammeretter finner du her

Tips: Husk at kjernetemperaturen stiger med ca 5 grader etterhvert som steken får hvile. Ved å la steken hvile setter kjøttkraften seg bedre og du får en perfekt saftig stek.

Lammeretter fra hele verden

Andre gode oppskrifter på lammestek finner du her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen