Matkurs og vinkurs

Vinkurs 23. februar i Oslo

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Det bruser både i glass og forventninger når Liora Levi inntar Logen for å presentere 8 nydelige proseccoer fra Conegliano Valdobbiadene.
03 Februar 2022 - 10:28

Vinekspert Liora Levi
Denne kvelden får vi besøk av sommelier og president i Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.
Liora har lang fartstid fra både restaurant- og vinbransjen, er tidligere nordisk mester for vinkelnere, vinskribent for Maison Mat & Vin, og ikke minst er hun TV2s vinekspert på God morgen Norge gjennom mange år. I tillegg reiser hun verden rundt for den internasjonale vinkelnerforeningen ASI og sørger for at vi får tips om verdens beste vinbarer og restauranter gjennom Star Wine List. Nå kommer hun ens ærend for å guide deg gjennom området Conegliano Valdobbiadenes nydelige proseccoer.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det lille området som bringer oss disse flotte boblene ligger i vinregionen Veneto, klemt inne mellom praktfulle Venezia og de vakre Dolomittene. Her i Treviso-provinsen, i åssidene som strekker seg nordvest fra Conegliano mot Valdobbiadene, har man dyrket druer i århunder og bevart de like gamle tradisjonene rundt vinmaking.

Her kan du lese mer om området og de ulike proseccostilene som lages

De nydelige vinmarkene mellom Congegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
De  bratte vinmarkene mellom Conegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
Åsene i provinsen Colbertaldo
Åsene i provinsen Colbertaldo



For å sikre dette, etablerte 11 vinprodusenter i 1962 et konsortium for å beskytte prosecco fra Conegliano Valdobbiadene. Lovverket som ble utarbeidet sikret både tittelen og kvaliteten på vinene fra området, og i 1969 ble regionen også innlemmet i kvalitetsbenevnelsen Denominazione di Origine Controllata (DOC). Som om dette ikke var nok, ble prosecco fra området i 2009 hedret med den høyeste anerkjennelse italienske viner kan oppnå; Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG).


Denne onsdagen får vi smake oss gjennom 8 nydelige viner fra ulike produsenter som gjør denne tittelen all ære. Bli kjent med alt fra små familiedrevne vinerier til de største, mest anerkjente vinhusene, og finn ut hvilke du vil besøke på din neste Italia-tur.

Vinliste. Endringer kan forekomme.
Vinliste. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her