Er du Bondelagets neste kokk?

Brenner du for norske råvarer og norsk landbruk, har Bondelaget 100.000 stipendkroner…

Bondelaget søker en kokk som skal bekle stillingen som bondelagskokk 2013-2014. Til stillingen tilkommer også et stipend på 100.000 kroner som kokken skal bruke til å forsterke og utvikle norsk matkultur og -stolthet, melder Bondelaget.

– Vi vil at stipendet skal bidra til å forsterke og utvikle den norske matkulturen gjennom matglede og mathistorie, fra bonde via kokk til forbruker, sier rådgiver Kari Marte Sjøvik i Bondelaget.

Bondelagets kokkestipend har en varighet på to år, og pengene skal byttes i nært samarbeid med bønder og lokalmatprodusenter.

– Undersøkelser viser at nordmenn ønsker mer norsk og kortreist mat. Samarbeidet mellom bondelagskokken og lokale matprodusenter er viktig for få fram det lokale matmangfoldet vi har i Norge på en bra måte, ifølge Sjøvik.

Søknadsfristen er satt til 17. november. Stipendvinneren plukkes ut av en jury der Norges Bondelag, nåværende bondelagskokk, dagligvarehandelen og reiselivsnæringen er representert.

Nåværende bondelagskokk er Kurt Sverre Øraas, daglig leder ved Curtisen på Fredriksten festning i Halden. Han sitter i juryen når arvtakeren skal kåres.

LES OGSÅ: Øraas er årets bondelagskokk

– Landbruket og råvarene skal stå i fokus, ikke eget navn eller bedrift. Vinneren må snakke råvarer og landbruk, og være oppriktig engasjert. Det er viktig.

Blant tidligere stipendvinnere er Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, Mikael Forselius og Inge Johnsen.

Her kan du lese mer om hvordan du søker kokkestipendet

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen