Et must for barolofansen

Om tre hundre kroner ikke akkurat er billig, er det en veldig bra pris for barolo. Og i hvert fall når vinen er så vellykket som denne.
Aase E. Jacobsen
06 Mars 2008 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2011 (50492) er en drøm for ekte barolofans siden den kommer fra en årgang som gir et veldig klassisk barolouttrykk, samtidig som den er laget av en såkalt tradisjonalist, Giovanno Rosso, som ikke benytter seg av verken høy ekstraksjon eller barrique. Her får du nebbiolo "in purezza" som italienerne ville si det.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Flott nebbiolokarakter
Det betyr en nydelig klar og varm rød farge. Ungdommelig og fast nebbiolokarakter med friske røde og mørke bær, urter, eksotisk krydder trevirke og ikke minst blomster. Deilig friskhet og fine slanke og faste tanniner sikrer et opphold på minst åtte år i kjelleren. En strålende matvin som tåler mye smak i matfølget. Alt innen kjøtt.

Droppet koop'et
Denne baroloen tilhører et mellomsjikt rent kvalitetsmessig, siden den er en blanding av druer fra flere vinmarker i én enkelt landsby, nemlig Serralunga.

Her har Rosso-familien fire parseller, Ceretta Piani, Ceretta Margherita, Sorano, Costa Bella og La Serra. De to førstnevnte vinmarkene gir grand cru'en Barolo Cerretta som nå finnes i en ikke like klassisk 2003-versjon.

Tidligere endte disse druene i kooperativenes blandinger, men siden 2000 har sønnen Davide tappet vinene med egen etikett. Og ikke minst gjennomført en kraftig kvalitetsøkning på druematerialet i form av redusert avkastning og som en naturlig konsekvens også bedre viner.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Vi gjør oppmerksom på at dersom Vinmonopolet hevder at vinen (50492) er utsolgt, og ikke tilgjengelig før 18. mars, så er dette basert på gammel informasjon. Vinen er kommet inn på lager hos distributør og har ordinær leveringsdyktighet. Dette pr. 6. mars 2008 kl. 08:38.

 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her