Fjerde kvinne med tre stjerner

For første gang på over 50 år er har en kvinnelig kjøkkensjef fått tre stjerner i Michelin-guiden.

Anne-Sophie Pic ble den fjerde kvinnen som får tre stjerner. Hun driver en tradisjonsrik restaurant som ble åpnet for første gang i 1891.

Verdenstoppen
Pic driver restauranten Maison Pic i Valence i Sør-Frankrike. De siste årene har hun hatt to stjerner, men nå er det ingen tvil om at dette er et spisested i verdenstoppen.
 
Tidligere er det altså bare tre kvinner som har fått denne æren. Eugenie Brazier og Marie Bourgeois fikk sine stjerner i 1933, mens Marguerite Bise fikk sine i 1951.
 
Kjent familie
Pic er fra en kjent fransk kokkefamilie og både faren og farfaren hennes har tidligere fått tre stjerner i guiden mens de drev Maison Pic, skriver decanter.com.
 
Da Anne-Sophies far, Jacques, døde i 1982 ble restauranten nedgradert til to stjerner. Femten år senere har Anne-Sophie altså fått tilbake den siste stjernen.
 
Den kjente Paris-restauranten Taillevent har hatt tre stjerner i 33 av sine 60 år. Nå må den også nøye seg med to stjerner. 

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen