Flere overnattinger i februar

Norske hoteller hadde nær 6 prosent vekst i antallet overnattinger i februar.

Det var hotellene på Sørlandet som kunne vise til størst vekst, men også i Troms, Møre og Romsdal og Akershus kunne hotellene glede seg over betydelig flere gjester i februar.
 
Den svakeste utviklingen var i Nord- Trøndelag og Hedmark.
 
Kurs og konferanser
For landet sett under ett veksten, med vel 9 prosent, relativt sett sterkest for overnattinger i forbindelse med kurs og konferanser.
 
Deretter kom yrkesreiser, som økte med vel 7 prosent. Når det gjaldt overnattinger i forbindelse med ferie og fritid gikk disse opp med 3,4 prosent sammenlignet februar i fjor.
 
Losjiprisen økte
Men det var ikke bare flere gjester hotellene kunne glede seg over. Også gjennomsnitts losjipris økte. I fjor betalte hotellene 810 kroner + frokost, mens prisen i år var 895 kroner + frokost. Det gir en økning på vel 10 prosent, skriver NHO reiseliv.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen