Forførende merlot

En forførende rødvin laget av druen merlot som egner seg både til middagsbordet og i sofakroken. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på nettopp forførende merlot. Her er ukens vinanbefaling fra Apéritif med tilhørende forslag til m
Redaksjonen
25 Januar 1999 - 00:54

Merlot er en drue som stadig flere får sansen for, selvsagt i form av vin, etter hvert som det går opp for folk at det finnes en verden utenom cabernet sauvignon. Merlotviner er bløtere og mer krydret enn cabernet. Ofte er vinene, så lenge de er vellaget saftigere, uten at det innebærer at de saftaktige. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på forførende merlot.
 
Bisquertt Merlot 1996 er en slik frier på flaske. Den koster kr 89,50 og er i salg i de fleste polbutikker (varenummer 6353). Her får du mye god frukt transformert til velstrukturert vin. Den egner seg utmerket til krydrete retter av så vel kjøtt som fisk. Prøv den gjerne til vinterens torskemiddager. Som peiskos passer den også godt, for tanninene er bløte og behagelige. Husk bare å servere den ved 17-18 grader, ikke varmere.
 
Skal du derimot ha saftig biff på menyen, bør du heller satse på

Bisquertt Cabernet Sauvignon Reserve 1996. En flott og smaksrik vin til kr 111,40 (varenummer 6381) som vil utvikle seg de nærmeste to årene. Den må bestilles gjennom Vinmonopolet, noe som tar noen dager. Benytt gjerne Apéritifs gratisfaks og bestill flere godbiter i samme slengen.
 
Som mange andre vinprodusenter i Chile startet Viña Bisquertt med jordbruk i forrige århundre. Først for 20 år siden satte familien i gang med druedyrking. Men sitt eget navn på etiketten satte de først i begynnelsen av dette tiåret. I dag er Viña Bisquertt en suksessrik kvalitetsprodusent, fortsatt under ledelse av familien, med vinmarker på totalt 400 hektar, hvilket for øvrig ikke er spesielt mye under chilenske forhold.
 
Vil du altså kjøpe mer enn én flaske av Bisquertt Merlot 1996, kan du bruke Apéritifs gratisfaks. Med den kan du bestille vin og brennevin og annet godt drikke fra alle Polutsalg direkte fra din egen PC. Her er bestillingsskjemaet.
 
Aase E. Jacobsen
24.02.99
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
+
Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai

For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene
Guide
Spekemat tips oppskrifter

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Enten du skal feire sommeren, bursdag eller bare be noen venner på et hyggelig lag, er spekemat - lettvint og godt som det er, bedre egnet enn det meste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vellykket 17. mai
Guide
Oppskrifter 17. mai

Slik lager du en vellykket 17. mai

Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
+
Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai

For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene
Guide
Spekemat tips oppskrifter

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Enten du skal feire sommeren, bursdag eller bare be noen venner på et hyggelig lag, er spekemat - lettvint og godt som det er, bedre egnet enn det meste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Guide
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten med krabbe, appelsin, grapefrukt og avocado gir mersmak
Dagens rett

Denne salaten med krabbe, appelsin, grapefrukt og avocado gir mersmak

Du kan bruke alle typer krabbe som taskekrabbe, kongekrabbe eller snøkrabbe til denne salaten som også fungerer som den perfekte forrett til ukens festmåltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vellykket 17. mai
Guide
Oppskrifter 17. mai

Slik lager du en vellykket 17. mai

Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her